Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mężczyzna 25+
2. Bez systemu
3. 15"
4. SSD, najlepiej ssd + hdd
5. Maksymalnie 3000zł
5b. Jak najdłużej będzie to jedyny komputer jaki będę miał

5c. Jak najszybciej w ciągu 1-3 tygodni
6. Dobra wydajność i przyzwoity czas pracy na baterii, abym nie musiał ciągle na ładowarce siedzieć
7. Matowa FullHD najlepiej IPS
8. Głównie w domu, okazjonalnie w podróż
9. niskie/średnie wymagania
10. sporadycznie Photoshop
11. Jeśli znajdzie się podświetlana matryca to duży plus lecz nie jest to mega konieczne
12. Laik - do rej pory wylacznie PC

Opublikowano

4. SSD, najlepiej ssd + hdd
5. Maksymalnie 3000zł

Troszkę skromnie jak na laptopa z dyskiem SSD nawet w zestawie

9. niskie/średnie wymagania

Jakieś konkretne tytuły, na jakich detalach lub minimalnie ile FPS? Bo być może lepiej dozbierać do GTX 1050 niż kupić z za słabą ale taniej - grafiki w laptopach są niewymienne.

Opublikowano

Jakieś konkretne tytuły, na jakich detalach lub minimalnie ile FPS? Bo być może lepiej dozbierać do GTX 1050 niż kupić z za słabą ale taniej - grafiki w laptopach są niewymienne.

Gry tylko na rozluźnienie czasem wieczorami to LoL,  MapleStory, Hearthstone na aktualnym kompie rzadko ale jednak jeszcze Overwatch - wiec byle płynnie w pierwsze 3 tytuły Overwatch i tak jest mega rzadkością.

Laptop będzie służyć bardziej do ogólych zastosowań z opcjonalnym graniem wiec myślę ze kombajny z aż tak mocnymi grafikami nie będą chyba potrzebne na tyle by tamte 3 gry pociągły.

Niestety nie mogę przekroczyć budżetu 3000zł i tak wcześniejsze zakładane 2500 podniosłem do maksimum 3000.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, FxJ napisał:

Lenovo Ideapad 700-15 i5/8GB/120+1000/GTX950M Biały

Lenovo Ideapad 700-15 i5/8GB/240+1000/GTX950M Biały

Do tych dorzucają teraz gratis dysk SSD co prawda z tych tanich ale są praktycznie darmo więc też sie opłaca, najwyżej w przyszłości wymienisz na jakiś lepszy.

Bardzo fajna opcja i mi się podoba, lecz wyczytałem że bywają bardzo awaryjne sztuki w których nie rejestruje wciskanych klawiszy i touchpad przerywa, a że to Lenovo to się obawiam serwisu :/

A co myślicie o tym laptopie: https://www.x-kom.pl/p.....r558uq-dm513d-12-i5-7200u-12gb-256ssd-dvd-gt940mx.html

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

https://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-940MX.156013.0.html

https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-MX150-Benchmark-and-Specs-of-the-GT-1030-for-Laptops.223530.0.html

Teraz gry pojawiła sie MX150 która jest wydajniejsza od 950M to słabo się opłaca tym bardziej że ma dwurdzeniowy procesor. A skoro nie potrzebujesz z systemem lepiej wybierz któryś z mocniejszą grafiką i i5 HQ.

Opublikowano

Poczytałem sporo o serwisie Lenovo, ile to laptopy u nich są naprawianie itp. i chyba jednak poszukam coś innego. Zastanawiam się, czy byłoby coś sensownego w cenie do 3000 tak, aby to jakoś sensownie działało, nie musi mieć systemu (wtedy chyba lepsze parametry w tej cenie znajdę) minimum te 8GB ramu, aby to jakoś wytrzymało te 2-4 lata i dobrze by było gdyby mało wymagające gry poszły.

Tak w ogóle myślicie, że dysk SSD 256GB wystarczy spokojnie, czy jednak będzie to trochę mało i lepiej mieć ten HDD i SSD bądź kiedyś dokupić SSD?

Opublikowano

W sumie zastanawiam się też, czy istnieje coś nawet bez dysku SSD (przecież mogę dokupić kiedyś) ze zwykłym HDD, w miarę sensownym prockiem i dedykowana grafika do 3000, bo niestety tych 3000 nie mogę przekroczyć narazie.

Opublikowano

No tak, tylko laptopy z MX150 to koszt rzędu ~3500zł a na obniżkę cen / nowe laptopy z ta karta graficzna w porządanej przeze mnie cenie w najbliższym czasie nie ma raczej co liczyć raczej.