Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam , z racji iź od października zaczynam studia przymierzam sie powoli do kupna laptopa . Moze na tym forum ktos mi doradzi :D

Ponizej ankieta : 

1. Student / prywatny

2.Tak , laptop ma byc z wgranym systemem Win10

3. Koniecznie 17.3" , waga do +/- 3kg

4. Preferowalbym laptopa z SSD (przynajmniej 128gb , najlepiej 256 ) i HDD (1TB chyba wszedzie , wiekszy niepotrzebny :D) , ewentualnie jezeli budzet pozwoli to bez SSD ,ktory dokupie osobno .

5. Chcialbym na niego przeznaczyc okolo 5000-5500 , jak trafi sie fajna sztuka to moze byc max 6000. Albo sam albo zestaw .

5b. Mysle ze cale studia i moze po studiach troche , 3 do 5 lat

5c. Maksymalnie do 2 miesiecy od dzisiaj

6. Dlugosc pracy na akumulatorze nie jest bardzo wazna . Wazne jest dla mnie dobre wykonanie i ogolny wyglad zeby nie przypominal kombajna :D

7. 1920x1080 FullHD , raczej IPS , nie bede pracowal na innym monitorze .

8. Uzywany glownie w domu : biurko/lozko

9. Z gier w ktore gram : CS:GO , CIV VI , Wiedzmin 3 sporadycznie , czasami jakis nowszy tytul jak BF1 ale naprawde rzadko.

10. Raczej zadnych specjalistycznych programow , ewentualnie cos pokroju SolidWorks

11. USB-C,matowa matryca,podświetlana klawiatura

12. Z gory nie interesuja mnie laptopy Dream Machines . 

13. Przeszukalem dosc duzo stron i mysle ze wybralem dwoch faworytow . Obydwa wydaja sie spoko i przede wszystkim podobaja mi sie wizualnie :D Stawiam raczej na Asusa

14. Z istotnych informacji hmm , przede wszystkim chcialbym zeby laptop podobal mi sie wizualnie i mial w miare sprawne chlodzenie ktore nie chodzi  jak silniki TDI :D

Prosze o opinie o laptopach ktore podalem i ewentualne propozycje ktorych sam nie znalazlem i z gory dziekuje ! 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
1 godzinę temu, zabkins napisał:

ogolny wyglad zeby nie przypominal kombajna

Im grubsza i cięższa konstrukcja tym lepsze ma chłodzenie.

1 godzinę temu, zabkins napisał:

Koniecznie 17.3"

A myślałeś o konfiguracji 15,6" laptop + monitor 23"-24" ?

Nie kupuj na allegro bi te dodatki i tak są wliczone w cenę 

ASUS ROG Strix GL753VE i7-7700/8GB/256SSD/Win10 1050Ti
McAfee AntiVirus Plus 2016 PL (12m.)
Razer Goliathus Control Fissure Edition Small
Razer Deathadder Essential USB

Opublikowano

Napisalem ze nie tylko laptop i nie chce monitora :D

Ale dzieki wielkie za ta podpowiedz zeby kupic bez zestawu bo w sumie nie sa mi potrzebne , myszke mam tylko bede sobie musial plecak kupic :D

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop dla studenta 17.3" 5000-5500 zł