cossiepopsulo Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Student pierwszego stopnia informatyki + programista. W tej cenie Maca nie kupie więc dual boot Ubuntu z Windowsem 10, ale od października zaczynam studia to może ogarnę DreamSpark. +- 13,3", coś w miarę lekkiego, będę go nosił na uczelnie i wykonywał zlecenia na świeżym powietrzu. SSD jak najbardziej, nagrywarki nie potrzebuje. 2500 - 3000 to będzie mój jedyny komputer Długość pracy na akumulatorze oraz jakość wykonania. Nie musi to być demon szybkości. Nie wiem, raczej matryca matowa ale nie jest to obowiązkowa właściwość. Tylko w Polsce; biurko, łóżko. Raczej nie będę miał czasu na gry, ale jeśli już to max. CS GO. Różnorakie IDE, edytory typu VS Code, dużo używam terminalu, czasem PS. Chyba nie mam konkretnych wymagań. Kolor biały byłby plusem. Brak. - Cytuj
Lolek2000 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Lenovo Ideapad 510s-13 chyba tylko w tej cenie, na pewno potrzebujesz 16GB RAM albo chociaż by można było dołożyć do tylu. Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Nie napisałeś kiedy kupujesz. Lenovo ThinkPad L470 i5-7200U/8GB/256SSD FHD - zdecydowanie bardziej radzę od siebie kupować modele biznesowe, szczególnie porównaj sobie klawiaturę ThinkPada jeśli piszesz bezwzrokowo to docenisz trackpoint a już szczególnie w pociągu i wszędzie tam gdzie nie będziesz mógł użyć myszki. Cytuj
cossiepopsulo Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Zamierzam kupować za ok. dwa tygodnie. Edytowane 20 Lipca 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Czyli musisz się zmieścić do 3 tyś? Czy masz jeszcze czas w końcu rok akademicki zacznie sie za dwa miesiące. @cossiepopsulo taguj na przyszłość zamiast cytować. Cytuj
cossiepopsulo Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 @FxJ muszę zmieścić się do 3 tysięcy i muszę go kupić w niedługim czasie (pracuję jako freelancer); do tego wydaje mi się, że modele biznesowe są mało mobilne, ale nie znam się za bardzo, to będzie mój pierwszy laptop Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-ThinkPad-L470.235480.0.html Waga 1,58 kg, ten w teście ma z baterią o powiększonej pojemności. Na typowego ultrabooka z aluminium nie masz co liczyć te jak ASUS ZenBook UX410UA (wersja z i5) zaczynają się w podobnej cenie co MacBook Air najtańszy z zeszłego roku (z tego są już ponad 4 tyś). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi