puperbelt Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Zainstalowałem Microsoft Office 2007, bo niepotrzebne mi te dodatki z Office 2013 i 2016. Próbowałem skonfigurować w Outlooku konto na GMail, ale nie idzie wysłać wiadomości. Ustawienia: Serwer IMAP: imap.gmail.com Serwer SMTP (poczty wychodzącej): smtp.gmail.com I nie działa. Próbowałem też ustawienie POP3. Ale też nie działało. W POP3 wpisałem w serwer POP pop.gmail.com a w SMTP smtp.gmail.com. NADAL nie działa Jest jeszcze ustawienie HTTP, ale nie wiem co ono może fajnego zdziałać. I nie wiem co wpisać. Co zrobić żeby działało?? i nie chcę odpowiedzi typu "zainstaluj office 2013" albo "używaj poczty w przeglądarce". Jakby co to system Windows 10 64-bit. Office pobrałem z tąd. Ale dlaczego to nie działa?? Edytowane 16 Lipca 2017 przez Kuba Herrmann Cytuj
FxJ Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=pl A jaki masz błąd (komunikat) ? Cytuj
puperbelt Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 4 godziny temu, FxJ napisał: A jaki masz błąd (komunikat) ? Serwer nie zaakceptował połączenia. Taka jest treść komunikatu jak próbuję wysłać coś. Cytuj
FxJ Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Poszukaj cos źle wprowadziłeś, szukaj podpowiedzi w google Cytuj
puperbelt Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 Już jest OK, trzeba było tylko zmienić port IMAP i SMTP i zezwolić w Google na dostęp mniej bezpiecznym aplikacjom. ale outlook 2007 nie pobiera zdjęć np jakichś obrazków z maili informacyjnych typu "dostałeś odpowiedź". Ale mi to zbytnio nie przeszkadza. Pozdrawiam :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi