Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Zainstalowałem Microsoft Office 2007, bo niepotrzebne mi te dodatki z Office 2013 i 2016. Próbowałem skonfigurować w Outlooku konto na GMail, ale nie idzie wysłać wiadomości. Ustawienia:

Serwer IMAP: imap.gmail.com

Serwer SMTP (poczty wychodzącej): smtp.gmail.com

I nie działa. Próbowałem też ustawienie POP3. Ale też nie działało. W POP3 wpisałem w serwer POP pop.gmail.com a w SMTP smtp.gmail.com.

NADAL nie działa

Jest jeszcze ustawienie HTTP, ale nie wiem co ono może fajnego zdziałać. I nie wiem co wpisać. Co zrobić żeby działało??

i nie chcę odpowiedzi typu "zainstaluj office 2013" albo "używaj poczty w przeglądarce".

Jakby co to system Windows 10 64-bit.

Office pobrałem z tąd. Ale dlaczego to nie działa??

Edytowane przez Kuba Herrmann
Opublikowano

Już jest OK, trzeba było tylko zmienić port IMAP i SMTP i zezwolić w Google na dostęp mniej bezpiecznym aplikacjom. ale outlook 2007 nie pobiera zdjęć np jakichś obrazków z maili informacyjnych typu "dostałeś odpowiedź". Ale mi to zbytnio nie przeszkadza. Pozdrawiam :-)