Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

GE62 7RD powinien mieć RAM w jednej kości, Acer zresztą też. MSI ma chyba najlepszą matrycę i świetny zestaw złącz wideo.

Starają się wyprzedać starsze modele, bo na początku września trafią do sklepów odświeżone modele

HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050

Acer Helios 300 i5-7300HQ/8G/1000/Win10 GTX 1050Ti
ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i5-7300HQ/16GB/256SSD

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Niestety z podanych przez Ciebie modeli nie mogę zdecydować się obecnie na żadnego,gdyż nie jest on dostępny w "moim" sklepie.

4k za tego MSI to chyba dość uczciwa cena.A ten sprzęt wydaje się posiadać więcej atutów niż HP Omen.

Zamontowanie dodatkowej kości RAM do MSI będzie trudne ? 

Który z trzech w/w modeli przeze mnie kupiłbyś dla siebie ? 

Opublikowano

Okazało się że vn7 jest dostępny tylko w kilku sklepach w kraju i może być to nawet towar ekspozycyjny.Brak możliwości dostawy.

Obejrzałem dziś w sklepie HP Omena   i oraz Acera VX 15   https://www.oleole.pl/laptopy-i-netbooki/acer-aspire-vx-15-i7-8gb-1tb-gtx1050-w10.bhtml

Ostatecznie zdecydowałem się na Acera.

Jeśli tylko trafisz na sztukę z dobrą matrycą bez ulotów światła to może być.

Co spowodują ewentualne uloty światła w matrycy ? 

Jakich problemów mogę się z nim spodziewać po dłuższym okresie użytkowania ? 

Planuję dołożyć do niego dysk SSD https://www.oleole.pl/dyski-wewnetrzne-ssd/samsung-960-evo-250gb.bhtml oraz 8GB RAM https://www.oleole.pl/pamieci-ram/g-skill-ripjaws-ddr4-8gb-2133mhz-cl15.bhtml#afterSearch-g.skill ripjaws ddr4 8gb 2133mhz cl15|dyski-wewnetrzne-ssd||Dyski SSD|product-all

O ile dysk jest w miarę okej,to nie jestem pewien czy pamięć operacyjna będzie dobrze działać z tą natywnie obecną w lapku.Opłaca się ją kupić,czy lepiej szukać czegoś u konkurencji ? 

Opublikowano

Okazało się że vn7 jest dostępny tylko w kilku sklepach w kraju

Też byłem zdziwiony że jest na stronie sklepu, są nowe model z GTX 1050 ale znacznie droższe.

Co spowodują ewentualne uloty światła w matrycy ?

Złe umiejscowienie diod podświetlających LED lub nacisk na matryce przez obudowę (zbyt ciasne zamocowanie). 

Jakich problemów mogę się z nim spodziewać po dłuższym okresie użytkowania ? 

Nie da się na to odpowiedzieć jednoznacznie, zwracaj uwagę na łączenie zawiasów do klapy matrycy bo plastik zawsze słabo trzyma.

RAM dokupuj najtańszy dedykowany chyba że wymienisz obie kości inaczej nie ma to sensu.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Jednakże zauważyłem że taktowanie tej kości nie jest równe tej obecnej w lapku. Tak powinno być ?

Może działać też na 2133Mhz wtedy spada CL i wyrównuje do tej zamontowanej.

Jak dużo mogę stracić na zapisie/odczycie,jeśli kupię tą pamięć z RTV EURO ? 

Jeśli płyta ją obsłuży to będzie pracować z identycznymi parametrami jak ta fabryczna to same taktowanie i opóźnienia CL jeśli ma pracować w trybie Dual Channel

• reaction_title_1 1