Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie jako iż zależy mi na ciągłej pracy co wiąże sie z moja pracą nie moge stracić dane a jak wiadomo okres letni burze itd prowadzą ze sobą zaniki prądu. 
Pytanie brzmi jaki Ups polecacie? nie jestem w tym temacie biegły dlatego prosze o jak najwiecej szczegółów do podanego przez was UPS'a.

Specyfikacja mojego komputera:
Monitor: LG 22EA53
Procesor: i5-4670k
Karta graficzna: Geforce GTX 770
Dysk: WD Blue 3.5 1TB
Chłodzenie: Raijintek EreBoss
Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 650W
Karta sieciowa: TP-LINK adapter 
Pamięć : 8 GB 

Opublikowano

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/poradnik-jak-wybrac-zasilacz-ups-2441.html

Przeczytaj sobie :cool:

Ale ma tylko dwa gniazda, a APC ma lepszy serwis i więcej zabezpieczeń prądowych.

i ze mój zestaw przy takim sprzecie wytrzyma około 3-7 minut a to co podałes ty FxJ jest tańsze i wytrzymuje dłużej ? 

Żeby coś wyliczyć musiał byś podać ile ciągnie prądu (Wat) podczas odpalania samego pulpitu i podczas grania w gry, to że masz 650W zasilacz nie ma znaczenia bo może np. pobierać w pulpicie tylko 110 Wat a podczas gry 450W np.

Opublikowano

Podczas takiej pracy to jakieś 150W-200W zresztą nie musisz nawet zamykać wystarczy zapiszesz projekt i że "uśpisz" zamiast zamykać.

Im większa pojemność tym dłuższy czas pracy po prostu.

• 3 lata później...