Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem posiadaczem della u2515h jednak zastanawiam się nad połączeniem 3 monitorów obok siebie i nie wiem czy nie sprzedać tego i kupić jakiś 27" i z ich to zrobić. 

Druga sprawa jest ze się mecze przed tym monitorem po dłuższym czasie, da się coś może w konfiguracji zmienić ma ustawienia domyślne standard.

I teraz chciałbym je powiesić na ścianie lub do biurka w ten sposob https://www.arctic.ac/eu_en/z1-basic.html

Jednak ze nadal szukam laptopa i nie wiem ile na niego wydam chce je kupić pojedynczo w czasie... 

Myślałem aby jako środkowy był asus mx25aq ale nie rozumem czemu nie dali standardu vesa

Biurka mam 140cm na 80cm jest z drewna więc spokojnie utrzyma tam te monitorów na brzegu pod środkowym będzie dodatkowa noga która wspomoze i przy okazji będzie schowkiem na kable

Myślałem o kwocie 1600zl na jeden monitor 

Pozdrawiam i liczę na pomoc bo sam nie mogę się zdecydować, zwłaszcza że mało ciekawych  modeli teraz 

Opublikowano

U2515H - mam dwa i w ogóle się nie męczą mi oczy, wiec masz źle ustawiony pod względem odległości: oko-ekran. Masz odpaloną wieczorem lampkę by doświetlić?

Możesz też zmniejszyć jasność/kontrast - zainstaluj program Della do regulacji.

mx25aq ale nie rozumem czemu nie dali standardu vesa

Bo to taka linia która udaje wyższą serie

Najlepiej by miał "wyjście DisplayPort" też pod Daisy Chain

Dell U2515H

Dell UP2516D
Dell U2715H

Dell UP2716D

Dell U2717D InfinityEdge

Dell U2717DA InfinityEdge

Lenovo ThinkVision P27h-10 - ale coś mało trafiło do PL tych modeli

A z tańszych

iiyama XB2788QS-B1

iiyama XUB2792QSU-B1

• FxJ zmienił(a) tytuł na Wymiana monitora na 3 inne 27" WQHD (2K)
Opublikowano (edytowane)

Mam w suficie halogeny które włączone jest w pokoju przyjemnie jasno i jeszcze doswietlam od boku się zwykłą lodówką 40w. Wydaje się że jest jasno 

Oko ekran teraz mam 84 cm 

Mam to zainstalowane grzebalem w tym długo ale i tak nie pasuje mi nic.

Display chain obsługuje full hd A nie wqhd

To lepiej sprzedać i iść 27cali czy może zostać na 25cali?

A jak by to wyglądało jakby ten główny wziąść 27 i boczne po 25 ? Jest to wygodne w obsludze?

Dodam że gry to 30% cZasu na komputerze reszts to programowanie, obs, audacity itd czasem jakieś streemy z gier cs dirty call of Duty, ale wgl mnie nie ma sensu iść w 144hz i gsynce itd 

I z tego co mi się wydaje to delle nie mają fickerfee a czasem pracuje przed komputerem cały dzień i noc

Edytowane przez wojtask1111
Opublikowano

Oko ekran teraz mam 84 cm

Jak dla mnie stanowczo zbyt duża odległość, powinieneś ustawić bliżej, mniej niż odległość wyciągniętej na prosto dłoni.

Display chain obsługuje full hd A nie wqhd

https://youtu.be/inDeR-S_ers - jesteś pewien :wink:

I z tego co mi się wydaje to delle nie mają fickerfee

I bardzo źle ci się wydaje, mają.

A jak by to wyglądało jakby ten główny wziąść 27 i boczne po 25 ?

Jak brać o jednakowe wystarczy ci na razie 2x 1440p i tak sobie podzielisz każdy na pół

Opublikowano

Odległość mogę zmienić jednym ruchem 

Okey mój błąd pomyliłem nazwy z Uhd...

Okey Ale na moim kartonie się tym nie chwala ze to posiadają 

Nie rozumiem ostatniego 

Myślałem nad zrobieniem 25 27 25 

Lewy obs streem i wszelkie parametry środek gra i prawy wszystkie rzeczy które są pominimalizowane

Tylko czy różnicę w wielkości monitorów będą przeszkadzać? 

Opublikowano

Nie rozumiem ostatniego 

1440p = 2560x1440 (WQHD)

Tylko czy różnicę w wielkości monitorów będą przeszkadzać? 

Różnica w wielkości plamki, sądzę że tak

Opublikowano

To zostanę przy 25" w takim wypadku,choć kusi 27cali, 

Ty masz dwa takie jak dobrze pamiętam wystarczająca Ci ? 

I teraz żeby go przypiąć do czegoś takiego 

https://www.arctic.ac/eu_en/z1-basic.html

Albo 

https://centrumelektroniki.pl/Uchwyt_biurkowy_na_3_monitory_LCD_podwojne_ramiona_Maclean_MC691_1327_8kg_vesa_75x75_oraz_100x100,p156910.html

Czy coś innego lepszego ? 

I ostania sprawa aby to połączyć potrzebuje przejściówke która kosztuje 56zł około i pokazałeś ja w którymś z tematów i ona będzie współgrać z tymi uchwytami ?

Opublikowano

https://drive.google.com/drive/folders/0B6pcCFAGHHOtfmpWRFhqVG5PWFY4cWh5QTJLT1lRQjFRTXkxZ3g0VjlLMXlpb09ReWxUZkU?usp=sharing
Wiadomo chciało by się więcej ale może zmienię ostatni 23" FHD w pivocie na 2K też, więcej niż 3 karta graficzna mi nie obsłuży.

Czy coś innego lepszego ? 

A jest cos gorszego? Szczególnie ten ostatni. Swój kupiłem w dobrej cenie ale musiałem dokupić przejściówki i wyszedłem jak bym kupił od razu lepszy. Tylko dlatego że uchwyt był nieco większy od wymiarów vesa, na tył monitora ale nie do "wnęk" a nie chciało mi się szlifierką kontową obcinać.

vesa.jpg

O dobry uchwyt w Polsce to strasznie ciężko.

Opublikowano

Na razie sobie kup U2715H skoro trzymasz monitory dość daleko, chyba że po przybliżeniu będzie ci się na 25" dobrze pracowało już.

będą potrzebne te przejściówki?

To tych jak wyżej nie, redukcja nie będzie potrzebna , po prostu się ten który kupiłem okazyjnie wystawał na rogach a nie był jak na rysunku poniżej.

Opublikowano

Cale popołudnie Tak do Teraz siedze już widzę różnicę jakoś dziwnie było na początku ale teraz jest już lepiej

Więc zostAnę przy tych 25" a resztę dołoże do subwoofera

Ale dam sobie jeszcze ta noc na zastanowienie 

Opublikowano

Niee, ja mam trochę większe 

Onkyo tx8150-

Dali zensor 7

I myślę nad subem:biggrin: ale dopiero za dwa tygodnie odsłuch...  dali e9f/e12f albo coś jeszcze innego z rel-a

Miałem Edifier 2.0 R1280DB i faktycznie było fajnie, teraz jestem tylko na słuchawkach i będę później myślał z,czym na wzmaku lampowym taga hta700b i jakies monitorów 

To tylko jednej sprawy nie zrozumiałem ten drugi link mój o ten uchwyt na monitor 

To do niego potrzebuje tych redukcji? 

I najważniejsze kabel dp do tego dwie sztuki po 1,5/2m bo mojemu znajomego ten 20pin zepsuł mu monitor 

A ten kabel co ja już mam to nie mogę znaleźć nigdzie