Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Chłopak, 21 lat
2. System nie jest konieczny mam swój win7, jeśli można zaoszczędzić na podzespołach. Jak będzie to nie wada.

3. ok 14-15"
4. Dysk HDD 500GB, może z czasem zmienię dołożę SSD
5. Cena 2000 do 2500 jeśli trafi się jakaś okazja nie koniecznie musi być nowy, ale z gwarancją w miarę możliwości.

5b. Mam marne PC, laptop jako komputer do grania i nauki
5c. Do września chciałbym już go mieć
6. Nawet nie musi posiadać baterii, większość czasu pod prądem. Ma być wydajny nic więcej.
7. Nie znam się obojętne.
8. Najczęściej biurko + podłączenie do tv do filmów.
9. Czasem gram w CS:GO, ETS2, GTA V, DAYZ
Mam Lords of the fallen (na komputerze mi nie poszło pentium, 4gb ram, geforce 550ti) fajnie by było pograć.

W GTA i DAYZ nie mam nawet 30 fps ;/ ale gram ;). Dobrze żeby miał te stałe 30 na minimalnych albo średnich.

10. Tylko ofiice
11. Wyjście HDMI

Opublikowano (edytowane)

Tak od około 3 tys zaczynają sie laptopy z procesorami 4 rdzeniowymi HQ + 950M

Lenovo Ideapad 700-15 i5/8GB/120+1000/GTX950M
Lenovo Ideapad 700-15 i5/8GB/240+1000/GTX950M

Tutaj masz w zasadzie dołożone jakieś tanie dyski SSD, ale cenowo wychodzi na to że są całkowicie w gratisie, wiec nie ma co narzekać.

https://youtu.be/bC5dMniBq_A

https://laptopmedia.com/review/lenovo-ideapad-700-15-review-the.....notebook/

Możesz odpalić zawsze benchmark www.userbenchmark.com by porównać do innych dysków SSD.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Mam win 7 czy to nie będzie problem dla nowych komputerów? Wyczytałem, że coś tam z procesorami nie gra?

Jeśli tak to trzeba myśleć o zakupie czegoś w win? 3.5k wystarczy na taki laptop czy trzeba jeszcze trochę? trochę dużo bo to 150% więcej niż zakładałem.

Opublikowano
2 minuty temu, FxJ napisał:

Wiem, ale napisałeś tak a nie inaczej więc dostałe sprostowanie. 2500 + 20% = 3000.

liczyłem od 2k bo nie chciałem więcej

2 minuty temu, (RED) napisał:

Bierz to Lenovo puki dyski są w gratisie.

dysk 120 wystarczy czy lepiej dopłacić do 240

Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem, że te laptopy nie mają wyciąganej baterii. Czy to nie przeszkadza, że będę gola trzymał większość czasu na kablu? Szkoda trochę np za 2 lata bateria nie będzie się nadawać.

Edytowane przez qaz12341
Opublikowano

Zauważyłem, że te laptopy nie mają wyciąganej baterii.

Można by ją wyjąć lub tylko odłączyć od płyty głównej (bez wyciągania), jest po prostu zabudowana. 

Używaj jej zwyczajnie, przecież nie musisz przez cały czas siedzieć na ładowarce :cool: Weź wieczorem do łóżka połóż na podkładce, zbliża się sezon burzowy nie radzę wtedy trzymać pod ładowarką.

Dlaczego nie warto wyciągać / odłączać baterii z laptopa

Opublikowano

Matka miała kiedyś laptopa i też raczej na kablu siedziała A baterię wyciągała zawsze naładowania +-70% żeby baterii nie osłabić. Używała jej tylko jak burza, brak prądu czy mobilne. Boję się, że za rok czy dwa bateria będzie tylko ciężarkiem bo się zużyje. A przez to że schowana to nie ma sensu bawienie się w podłączanie I odłączanie.