Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Dostałem się właśnie na studia i poszukuję laptopa. Będę studiował Inżynierię Mechaniczną, a więc laptop będzie służył do AutoCada i Solidworksa oraz do zwykłego przeglądania internetu oraz oglądania filmów.

Wypełniłem ankietę aby lepiej opisać moje potrzeby.

1.     Student
2.    Z systemem W10
3.     15 cali
4.     Musi być mały SSD na system + HDD, lub tylko jakiś większy SSD (256GB wystarczy)
5.     Wolałbym nie przekroczyć 3500zł, chyba że np. coś za 3700 oferuje dużo lepszą wydajność.

5b.  Używać zamierzam go ok 2 lat.

5c.   Zakup w tym tygodniu najlepiej

6.     Zależy mi na dobrej wydajności w programach typu AutoCAD, dobrze też gdyby laptop oferował długi czas pracy na baterii. Najlepiej aluminiowa obudowa, ale plastikową też przeżyję.
7.     Najlepiej jakby byla matowa matryca
8.     Głównie w domu, czasem zabierany  na wykłady.

10.     Solidworks I AutoCAD, 

11.     matowa matryca, aluminiowa obudowa
13.     Patrzyłem na lapropy HP z serii Envy z i7 i dyskiem SSD. Nie pasowała mi w nim błyszcząca matryca.

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej aluminiowa obudowa

do 3500zł

W nowych nie dostaniesz w tej kwocie

Musi być mały SSD na system + HDD, lub tylko jakiś większy SSD (256GB wystarczy)

Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie

Aktualnie z nowych rozpatrywał bym te Omeny z 2017, tez ze względu na całkiem niezłej pojemności baterie.

HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050 - tylko ma 2x4GB RAM bez możliwości rozbudowy o kolejną kość a sprzedać możesz dopiero po zakończeniu gwarancji

HP OMEN i5-7300HQ/16GB/1000/Win10 GTX1050

+ dobrać dobry dysk SSD samodzielnie pojemniejszy SATA AHCI lub znacznie szybsze PCIe NVMe.

Edytowane przez FxJ