Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam 60 lat i jestem totalnym laikiem w temacie komputerowym.

Obecnie korzystam z komputera stacjonarnego, z którego chcę zrezygnować a kupić laptop o przekątnej 15,6 w zakresie cenowym do max. 1700 zł. Komputer potrzebny mi jest tylko do przeglądania stron internetowych, poczty i chciałabym za jego pośrednictwem dokonywać płatności. (matowa matryca byłaby fajna ale niekoniecznie musi być) W sklepie polecono mi ASUS F541SA za 1699 zł

Bardzo proszę o poradę, serdecznie pozdrawiam

Opublikowano

ASUS F541SA 

To model pod markety, ma matryce z powłoką lustrzaną a takie odradzam. Najlepiej zamówić przez internet bo wtedy masz dodatkowe prawa jako konsument - opcje zwrotu w 14 dni.

Szukasz nowego modelu czy używanego (poleasingowego) ? Potrzebujesz żeby miał fabrycznie zainstalowane oprogramowanie systemowe "Windows 10"?

ASUS R541NA-GQ151T N4200/4GB/500GB/DVD/Win10 ale t oz tanich budżetowych ale z matrycą matową.

Opublikowano

Szukam nowego modelu z zainstalowanym fabrycznie Windows 10. Jeżeli zmienię mój zakres cenowy do max.2000 zł , czy wtedy będzie lepszy wybór, czy to będzie ta sama półka i lepiej nie przepłacać. Laptop będę miała ustawiony tyłem do okna, to może zrezygnować z matowej powłoki na rzecz jakiegoś innego elementu?

Opublikowano

A jak włączysz wieczorem światło to będzie ci się odbijać z drugiej strony, nie ma to jak matryca matowa.

Z takich lepszych modeli które możemy znaleźć w tej kwocie:

ASUS R541NA-GQ151T N4200/4GB/256SSD/DVD/Win10 - z dyskiem SSD

Acer E5-575 i3-6006U/4GB/500/Win10 - z lepszym procesorem i3 + slotem M.2 na dysk SSD

ASUS R541UA-DM1287T i3-7100U/4GB/1TB/DVD/Win10 - z i3 + lepsza matryca FullHD