Trufinka Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Witam, poszukuję laptopa do 3000zł, który będzie mi wiernie towarzyszył na studiach, poniżej ankieta. Dziękuję bardzo za pomoc :) 1. Dla studentki. 2. Wgrany Windows 10. 3. 15,6” ale ujdzie też 17,3” 4. Wolałabym SSD, jednakże HDD też może być jeśli ogólne parametry laptopa będą lepsze. 5. Do 3000 zł. 5b. Tyle ile się da, ale parę lat na pewno. 5c. Do 2 miesięcy. 6. W miarę dobra bateria, oraz żeby dało się pracować delikatnie w PS, DxO. 7. Matryca matowa 8. Łóżko, uczelnia, czasem wyjazdy. 9. Gry: średnie wymagania, byleby World of Tanks, jakieś Simsy itp. chodziło okazjonalnie, bo od grania mam stacjonarkę (żadnych Wiedźminów ani AC nie zamierzam na nim odpalać). 10. Głównie internet, programy biurowe (Office itp.) PS, DxO, Lightroom, Corel, GIMP - okazjonalnie, amatorsko. 11. Podświetlana klawiatura (ale jak nie będzie, to jakoś to zniosę) 12. Najlepiej gdyby procek to był jakiś intel i5 lub coś lepszego. 13. Brak 14. Najlepiej gdyby był łatwo dostępny serwis, nie chcę laptopa z chińskiej firmy X, gdzie naprawa już nie byłaby możliwa. Edytowane 8 Lipca 2017 przez Trufinka Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Cytuj ale ujdzie też 17,3” Jeśli chcesz mobilnego i czasem go zabierać poza dom to tylko 15,6"-14,0" Cytuj Wolałabym SSD, jednakże HDD też może być jeśli ogólne parametry laptopa będą lepsze. Ty czy ona ;) A poważnie to teraz laptopy mają slot M.2 na dyski SSD wiec można w większości dokupić i zamontować Cytuj żeby dało się pracować delikatnie w PS, DxO Taka wstępna edycja materiałów FHD? Cytuj 5. Do 3000 zł. Od tej kwoty zaczynają się dopiero laptopy z procesorami 4 rdzeniowymi do edycji wideo i renderowania ASUS ZenBook UX410UA-8 i3-7100U/8GB/1TB/Win10 Dell Vostro 5568 i5-7200U/8GB/1000/Win10X FHD - 2kg, biznesowy z 3 letnią gwarancją niestety z matrycą typu TN Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Lenovo Ideapad 510-15 - jeden z niewielu z IPS-em, jeśli by dozbierała 300-500zł można by wtedy szukać modeli z lepszym procesorem Cytuj
Trufinka Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Yyy ja, myślałam że logiczne :P. PS tylko do obróbki zdjęć, żadnych filmów nic z tych rzeczy. A coś takiego dałoby radę spełnić moje wymagania? https://www.x-kom.pl/p.....r558uq-dm513t-8-i5-7200u-8gb-1tb-dvd-win10-gt940mx.html Edytowane 8 Lipca 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 Tak źle odczytałem "wolałabym" i mi się jedno "a" zapodziało https://www.notebookcheck.net/Asus-VivoBook-X556UQ-XO076T-Notebook-Review.168269.0.html Tutaj masz recenzje bardzo podobnego modelu tylko z grafiką dedykowaną. Ma bardzo pojemną baterie nistety cały jest wykonany z tworzywa i brakuje mu slotu M.2 na dyski SSD gdybyś chciała takowy dołożyć a i podmiana nie była by łatwa bo nie ma klapy serwisowej. A ma taką samą matrycę jak Dell więc lepiej dołożyć do Vostro i mieć rok dłuższą gwarancje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi