Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

1.     Szukam laptopa na studia informatyczne, który będę zabierał na uczelnię i korzystał w domu. Będę się skupiał głównie na programowaniu (Java, Android).
2.     Nie potrzebuję systemu.
3.     Interesuje mnie matryca matowa 15,6".
4.     Skoro bardziej opłaca się zamontować samemu SSD to mogę sam dokupić - liczę na propozycję (128GB). Mam dysk HDD 500GB SATA z innego laptopa. Nie wiem czy dostanę sklepie laptopa bez dysku o.O Chyba, że w tym przypadku opłaca się kupić po prostu z SSD. Napędu DVD nie potrzebuję.
5.     3000-3500zł razem z dyskiem SSD

5b.   Mam zamiar używać go przez co najmniej 3 lata.

5c.   Przymierzam się do zakupu w okresie ok. 2 miesięcy.
6.     Zależy mi na

-dobrym wykonaniu i niezłej baterii (żeby wytrzymał na uczelni), gdyż będę go używał poza domem
7.     FullHD, Matowa (chyba IPS będzie najlepsza)
8.     Dom, uczelnia
9.     -

10.     IntelliJ, Android Studio i programy, których będę potrzebował na studia

11.     Ciężko mi powiedzieć czy mam jakieś wymagania co do grafiki. Fajnie jakby jakiś student mógł się wypowiedzieć.
12.     Wolałbym uniknąć marek, które często sprawiają problemy (ale to pewnie jak każdy)
13.     Jak na razie moim faworytem jest Thinkpad E570, którego dodatkowym atutem jest trackpoint, jednak nie wiem czy potrzebuje takiej grafiki :v
14.     Istotne informacje które nie ujęła ankieta.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Mam dysk HDD 500GB SATA z innego laptopa.

Możesz go wystawić na allegro lub zrobić dysk na backup lub na seriale/filmy pod tv montując go w kieszeni USB 3.0

Lepiej weź ten model Vostro

Dell Vostro 5568 i5-7200U/8GB/1000 FHD + rozbudować w przyszłości o kolejną kość RAM

Dell Vostro 5568 i5-7200U/16GB/1000 FHD - lub od razu z 2x 8GB (Dual Channel)

Dell Vostro 5568 (15,6") seria Vostro 15 5000 - informacje o modelu

Plus dysk M.2 np. Samsung 850 EVO 250GB

Co do Thinkpada to sensowny byłby dopiero L570