Celebes87 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) 1. Kobieta 28 lat, praca home office (do kilku dni w tyg) + dom, troche pracy w programach graficznych przy obróbce zdjęć, dodatkowo jakies filmy etc, dobrze aby był trwały na dobre kilka lat, bez gwarancji (poprzedni laptop został skradziony I mimo ubezpieczenia za 500zl brak jakiegokolwiek zwrotu). 2. Posiadam nieużywany Windows 8.1 ale wydaje mi się, że lepiej już korzystać z 10? także lepiej aby był w zestawie z komputerem. 3. 15", w planach zakupienie dodatkowego monitora zamiast doplacać do 17". 4. Chciałbym aby był dysk SSD, może być też z HDD. Jak czytałem forum najlepsza opcja rozumiem aby dokupic SSD samemu. 5. 3000-3500zł, trwałość, niezawodność, SSD, jakość wykonania itp. 5b. W domu jest stacjonarka kupowana z 5 lat temu, ale daje rade (i5, ssd, GTX650ti itd) z monitorem UWHD. W domysle zakup jeszcze jednego monitora wlasnie do drugiego stanowiska z laptopem. 5c. jak najszybciej 5d. na jak najdłużej 6. Jakość wykonania, cena/jakość, 7. Mysle, ze matryca matowa full HD (tak wiem, ze monitor bedzie, ale bedzie tez pracowane bez monitora jak bedzie trzeba jechac do innego miasta), 8. Głównie dom, czasami zjechać do drugiego domu w innej miejscowości 9. Raczej nie będzie grane 10. Adobe ps, eventualnie nie jezeli zmieni sie praca. 11. brak wymagan specjalncyh 12. Pracowalem z Acerem I procz jednego bas piksela sprawowal sie b dobrze (acer aspire as71 czy jakos tak to bylo, gdybym go sam nie zniszczyl to pewnie dalej by smigal) 13. Acer F5-573G (moj byly faworyt, chociaz czytalem, ze sie przegrzewa?) oraz Lenovo Ideapad 700-15 te byly zanim trafilem na forum, teraz wyczytalem ze lepiej samemu dobrac dysk SSD. Ale ogolnie mniej wiecej takie parametry I cena, preferencji odnośnie producenta nie posiadam, bo nie wiem jakiej jakosci produkowane sa teraz laptopy u kogo. Dlatego chodzi mi o znalezienie jak najlepszego sprzetu w tym zakresie cenowym i pisze na forum aby ktos madrzejszy w temacie doradzil za co z gory bardzo dziekuje! Edytowane 4 Lipca 2017 przez Celebes87 Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2017 Cytuj Chciałbym aby był dysk SSD Dyski HDD, SSHD i SSD - wady, zalety i różnice Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Cytuj Posiadam nieużywany Windows 8.1 ale wydaje mi się, że lepiej już korzystać z 10? Jeszcze można zrobić aktualizacje z pobraniem 10-tki (od razu na pendriva) nie ma najmniejszego problemu. Cytuj i5, ssd, GTX650ti itd) z monitorem UWHD. W domysle zakup jeszcze jednego monitora wlasnie do drugiego stanowiska z laptopem. Jak rozumiem chciałbyś żeby miał podobną wydajność co aktualna stacjonarka? Czy uzupełnienie dla PC-ta? Cytuj nie wiem jakiej jakosci produkowane sa teraz laptopy u kogo Jakość wykonania, cena/jakość, Laptopy są podzielone na serie, im niżej w hierarchii tym słabsza konstrukcja, im wyżej tym lepszy - aluminiowa obudowa, lepsza klawiatura z podświetleniem itd. Cytuj acer aspire as71 17" z procesorem AMD? Jeśli ma mieć zbliżoną wydajność jak PC Lenovo Ideapad 700-15 - informacje MSI GP62 Leopard - większa ilość złącz pod bardziej profesjonalne monitory (DisplayPort, USB-C) Cytuj
Celebes87 Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2017 Lenovo jak najbardziej pasuje. Wydajność jaką mam w PC starcza mi w zupełności od 5 lat, miałem też spore bazki danych, także mojej narzeczonej też taka wydajność powinna starczyc. Widze, ze wklejone Lenovo przez Ciebie różni się od tego wklejonego przeze mnie jedynie procesorem (w moim i5-6300HQ do i5-6700HQ) plus brak SSD ktorego lepiej samemu montowac I dobrac. Jaka jest roznica pomiedzy tymi procesorami, czy warto doplacac 330zl tylko za ten procek? ewentualnie bysmy zostawili ten wmontowany SSD a zmienili go jak bedzie odczuwalne spowolnienie pracy na nim, to by byla kolejna oszczednosc I laptop za 2999zl. Mi taki deal bardzo by pasowal jezeli mam byc szczery, a windowsa nagrac 10, zainstalowac a klucz z 8.1 podac? z gory dzieki jeszcze raz! Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2017 Cytuj windowsa nagrac 10, zainstalowac a klucz z 8.1 podac? Wgrać 8.1 zaktualizować do 10-tki, sformatować dysk podczas czystej instalacji Windows 10 (by pozbyć się pozostałości) MSI GL62 7QF niższa seria od GP62 i na poziomie Ideapad 700 - ale to są niższe serie całe wykonane z tworzywa, jak najbardziej budżetowe Cytuj Jaka jest roznica pomiedzy tymi procesorami, czy warto doplacac 330zl tylko za ten procek? W aplikacjach które skorzystają z HT Cytuj ewentualnie bysmy zostawili ten wmontowany SSD a zmienili go jak bedzie odczuwalne spowolnienie pracy na nim 240GB - jeszcze jest 1 Cytuj
Celebes87 Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Witam. Zakupiłem te wersje z 240gb ssd. Zaproponowano mi przedłużenie gwarancji 1 rok 309zl, 2 lata 371, 3 lata 465. Mysle żeby wziąć na 2 lata mimo wszystko bo wiadomo jak to jest z częściami. Ale kolejna sprawa czy warto dopłacić do ubezpieczenia? Wiadomo że wypadki chodzą po ludziach, na 2 lata gwarancję dodatkowe plus ubezpieczenie 2 lata to 588zl. Warto czy lepiej sama gwarancję? Nie wiem jak pozytywnie te ubezpieczenia są rozpatrywane. Nam ukradli takiego leptopa Lenovo kilka miesięcy temu a ubezpieczenie za 600zl nic nie oddało. Jak uważacie? Z góry dzieki Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Takiej od firm nie warto, najlepiej wykup u producenta rozszerzenie z 2 na 3 lata. Cytuj
Celebes87 Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 14 minut temu, Tamagotchi napisał: Takiej od firm nie warto, najlepiej wykup u producenta rozszerzenie z 2 na 3 lata. Witam. Czyli to co mi zaproponowano w salonie na przedłużenie gwarancji to jest od xkomu a nie producenta? Jeżeli tak to ile kosztuje u producenta i jak to ogarnąć? Pozdrawiam Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2017 Pewnie tak, napisz na FaceBooku do MSI/Asusa itp. to ci podadzą do tego modelu jakie maja opcje rozszerzonej gwarancji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi