Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, szukam idealnego laptopa dla siebie :D

1.     Laptop jest dla mnie, nie potrzebuję gwarancji bo kwestie napraw w większości mogę zrobić samodzielnie.
2.     Może być bez Windowsa.
3.     13-15 cali. Dobrze, jakby nie był zbyt gruby.
4.     Jest mi to obojętne, wolę kupić HDD i wymienić na SSD. Nie musi mieć napędu.
5.     2500 +-500. Nie musi być nowy, wolę nawet kilkuletni używany niż nowy ze średniej półki.

5b.   Możliwie jak najdłużej, jest to drugi komputer w domu, szukam czegoś do WebDevu, Photoshopa i Illustratora. NIe musi być dedykowany układ graficzny.

5c.   W ciągu miesiąca, dwóch.

5d.   Możliwie jak najdłużej.
6.     Chciałbym, aby klawiatura się nie uginała, miała możliwie najlepsze klawisze (Jak np. te w MBP '09-'12, kiedyś miałem X230T i też mi się podobała ta klawiatura). Czas pracy na baterii porównywalny z MBA.
7.    FULL HD i więcej, matryca jeśli się da to dotykowa. Nie chcę pracować na monitorze, matryca nie musi być matowa.
8.     Dom.
9.     Nie gram w gry, czasem może trafić się coś retro, ale to raczej nie powinno być problemu :)

10.     Photoshop, After Effects (lekka obróbka), Ilustrator.

11.     Podświetlana klawiatura to mus. Podobają mi się ultrabooki. Lekkie, dość wydajne, z długą pracą na baterii. Aha, dobrze, jakbym mógł wymienić w nim możliwie jak najwięcej elementów (RAM, Dysk etc.)
12.     Miałem kiedyś ultrabooka od Acera i tak średnio bym powiedział :/
13.     Myślę nad jakimś ZenBookiem albo Lenovo X1 Carbon 3 (?) generacji.
14.     Nie wiem, czy jest duża różnica w procesorach z serii 4xxxU a 7xxxU. Czy opłaca się dopłacać?