czikapu Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 Hejka, szukam idealnego laptopa dla siebie :D 1. Laptop jest dla mnie, nie potrzebuję gwarancji bo kwestie napraw w większości mogę zrobić samodzielnie. 2. Może być bez Windowsa. 3. 13-15 cali. Dobrze, jakby nie był zbyt gruby. 4. Jest mi to obojętne, wolę kupić HDD i wymienić na SSD. Nie musi mieć napędu. 5. 2500 +-500. Nie musi być nowy, wolę nawet kilkuletni używany niż nowy ze średniej półki. 5b. Możliwie jak najdłużej, jest to drugi komputer w domu, szukam czegoś do WebDevu, Photoshopa i Illustratora. NIe musi być dedykowany układ graficzny. 5c. W ciągu miesiąca, dwóch. 5d. Możliwie jak najdłużej. 6. Chciałbym, aby klawiatura się nie uginała, miała możliwie najlepsze klawisze (Jak np. te w MBP '09-'12, kiedyś miałem X230T i też mi się podobała ta klawiatura). Czas pracy na baterii porównywalny z MBA. 7. FULL HD i więcej, matryca jeśli się da to dotykowa. Nie chcę pracować na monitorze, matryca nie musi być matowa. 8. Dom. 9. Nie gram w gry, czasem może trafić się coś retro, ale to raczej nie powinno być problemu :) 10. Photoshop, After Effects (lekka obróbka), Ilustrator. 11. Podświetlana klawiatura to mus. Podobają mi się ultrabooki. Lekkie, dość wydajne, z długą pracą na baterii. Aha, dobrze, jakbym mógł wymienić w nim możliwie jak najwięcej elementów (RAM, Dysk etc.) 12. Miałem kiedyś ultrabooka od Acera i tak średnio bym powiedział :/ 13. Myślę nad jakimś ZenBookiem albo Lenovo X1 Carbon 3 (?) generacji. 14. Nie wiem, czy jest duża różnica w procesorach z serii 4xxxU a 7xxxU. Czy opłaca się dopłacać? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 Cytuj 13-15 cali Nie no męska decyzja chcesz 15,6" czy mniejszy bardziej ultrabook ... Cytuj Nie wiem, czy jest duża różnica w procesorach z serii 4xxxU a 7xxxU. Czy opłaca się dopłacać? https://www.notebookcheck.pl/Ranking-procesorow-mobilnych-w-laptopach.4344.0.html Te najnowsze mają już USB-C (stacja dokujące itp.). Cytuj
czikapu Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 Bardziej pasowałoby mi 15" Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 To szukaj Dell-i XPS 15 z matrycami FHD lub UHD 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi