Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Laptopa będę używał na studiach oraz w domu. Głównie do programowania oraz Worda, Excela itp.
2. Laptop bez systemu operacyjnego.
3. Interesuje mnie wyłącznie matryca 15,6.
4. Jeśli chodzi o dysk to najlepiej SSD 256 GB + HDD lub jego brak. Lepiej gdyby był sam ssd ale lepszej jakości, a dysk hdd mogę sobie później dokupić przenośny.
5. Cena 2500-3000, przy czymś naprawde ciekawym mogę dołożyć max 200zl

5b.  Kupna zamierzam dokonać w ciągu 1-2 tygodni 
6. Co do konstrukcji nie mam większych preferencji byle była solidna. Wiadomo że im lepsza bateria tym lepiej.
7. Interesuje mnie tylko matowa matryca
8. Dom, uczelnia
9.  Jeśli chodzi o gry to nie nastawiam się na nie ale raz kiedyś może w coś zagram np.

przeglądarkowe np. z Facebooka, NK.pl i inne oparte na flash, HTML5, Hearthstone HoW

League of Legends, DOTA2, Counter-Strike 1.6, The Sims 3, Minecraft

10. Praca biurowa (Word, Excel), programowanie

11. Brak innych preferencji.

Edytowane przez voik3
Opublikowano

Jeśli chodzi o dysk to najlepiej SSD 256 GB

Szczerze polecam dokupić dysk SSD na własną rękę

9. Do tego spokojnie wystarczy grafika zintegrowana, chyba ze Minecraft z wieloma modami :huh:

Dell Vostro 5568 i5-7200U/8GB/1000 FHD (tutaj informacje)

Plus do tego bym dobrał tylko dysk SSD M.2 oczywiście bez utraty gwarancji (jak przystało na serie biznesową) i rozbudowa o kolejną kość RAM 8GB (do 16GB).

Tak najważniejsze: poniżej 2kg, gwarancja 3 lata z serwisem na miejscu, niemal cała obudowa aluminiowa, czytnik linii papilarnych. Z minusów to tylko USB-C czy matryca typu TN.

Opublikowano (edytowane)

Czyli lepiej kupić z oryginalnym hdd oraz możliwością podpięcia ssd i dokupić ssd na własną rękę? A jest jakiś  ciekawy model  tylko ze z matryca IPS? 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Godzinę temu, FxJ napisał:

Rozumiem że zależy ci na klawiaturze numerycznej?

Zdecydowanie tak bo będę z niej dużo korzystał.  A grafika zintegrowana w laptopach, które mi przedstawiłes nie jest jakaś wada ? Dedykowana nie była by lepsza ?

Pozdrawiam

Opublikowano

A grafika zintegrowana w laptopach, które mi przedstawiłes nie jest jakaś wada ?

Każdy laptop ma grafikę zintegrowaną Intela w procesorze :wink:

Dedykowana nie była by lepsza ?

Oczywiście że lepsza ale do gier 3D

Z takich do gier z fabrycznym dyskiem SSD i 940MX to ten Asus, nie ma za to slotu na drugi dysk - chyba żeby się pozbyć nagrywarki

ASUS R558UQ-DM513D-8 i5-7200U/8GB/256SSD/DVD GT940MX

Opublikowano

Lenovo 700-15 (15,6") seria Ideapad 700 15 (700-15ISK) - tutaj główny temat tego modelu

Zdecydowanie wyższa wydajność za sprawą procesora HQ (4 rdzenie fizyczne) i dobre chłodzenie (dzięki bakowi nagrywarki) niestety cały z tworzywa, niezbyt dobra jakość wykonania i serwis Lenovo to na minus.

Jeśli chcesz niezawodności bierz Vostro, a jeśli wydajność to Ideapady bo nie mają sobie równych w swojej cenie, nawet laptopy od MSI maja dwa wentylatory dopiero od grafik 960M.

• reaction_title_1 1