Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do tych, którzy mają i laptopa 15 calowego i min. 22 calowy monitor. Jak duża jest różnica, łatwiej się korzysta? Czy 22 calowy monitor wystarczy? Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej różnicy :D.

Opublikowano

Pytasz czy będą lepsze od tych w laptopie, może sie okazać że nie będą, w życiu tak tanich nie miałem to aż się boję ;)

Co do klawiatury to mam CM Storm więc ciężko mi się odnosić do takich za 100zł nawet, miałem już takie i wytrzymywały bardzo krótko.

Opublikowano (edytowane)

W sumie to teraz bardziej by się przydało podświetlenie w klawiaturze niż w laptopie (w laptopie ekran trochę oświetla). Do 100 zł znalazłem takie

https://www.x-kom.pl/p/242588-klawiatura-przewodowa-a4tech-bloody-b120.html

https://www.x-kom.pl/p/75876-klawiatura-przewodowa-a4tech-kd-800l-x-slim-czarna-usb-podswietlana.html

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Tamagotchi napisał:

Przesadzasz w tym momencie. BenQ GW2270HM z flicker free, za 400zł to chyba nic nie ma wartego swojej ceny.

Czyli wg. ciebie ten monitor do 500 zł będzie najlepszy? Jakie funkcje powinien posiadać dobry monitor (takie podstawowe)?

Jakość obrazu przez VGA i HDMI nie powinna się różnić?

I jeśli monitor ma różne wejścia, w tym HDMI to czy lepiej dokupić kabel (1,5 lub 3m) czy samą przejściówkę pod VGA?

Edytowane przez Marcin9709
Opublikowano

Jakość obrazu przez VGA i HDMI nie powinna się różnić?

Jasne że się różni jak telewizja analogowa i cyfrowa - brak zakłóceń :cool: Analogowe to przeżytek, tylko do rzutników i projektorów się co najwyżej korzysta z nich jeszcze (tylko w tanich).

Jakie funkcje powinien posiadać dobry monitor (takie podstawowe)?

Jak co to dobrą matrycę i nowe złącza.

czy samą przejściówkę pod VGA

Mamy rok 2017 nie 1998 :biggrin: Od lat są złącza DVI, HDMI i DisplayPorta a od tego roku USB-C a ty w prehistorii...

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano (edytowane)

Czy to przez matrycę IPS? Czas reakcji 14 ms nie jest zbyt duży (jeśli gry to FIFA, CS)? Tak z ciekawości to jaki czas reakcji mają laptopy - Lenovo Ideapad 700-15, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć.

Czy Flicker free robi wielką różnicę?

Edytowane przez Marcin9709
Opublikowano

Wszystkie membranowe są takie same, tylko mechaniczne przełączniki bywają inne.

Jeśli masz jeszcze jakąś myszkę i klawiaturę katuj je puki nie padną a dołóż do monitora i dopiero zbieraj na peryferia.