Sarbies98 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Witam! Przymierzam się do zakupu la;ka za około 4000zł. Jest to maksymalna kwota jaką chciałbym wydać. Chciałbym, aby sprzęt nadawał się do gier, ponieważ za czasów świetlności mojego PCta lubiłem trochę pograć. Upatrzyłem sobie Hp omena, jednak nie wiem czy HP to dobry sprzęt dlatego też proszę o opinie. Chciałbym aby matryca miała 17.3 cala i była FULL HD. Laptop na mi też służyć na studiach, jednak myślę, że maszyna gamingowa nie będzie miała z tym problemu. Zależy mi, aby była nagrywarka i USB 3.0, ale to chyba każdy ma. Waga wielkość nie ma znaczenia. Co do systemu dobrze gdyby był, jak go nie będzie to chyba przeżyję. dysk, właśnie tu wiele wątpliwości. Czy opłaca się dysk SSD, który szybciej uruchamia system? Czy gry instalować na HDD i jak to później się przełącza? Proszę o szeroką odpowiedź w temacie HDD SSD. wrzucam moją propozycję lapka: https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-hp-omen-17-w213nw Co sądzicie o tym produkcie? Czy warto? Parametry spełniają moje oczekiwania, wydajność też, mam wątpliwości co do marki. Pozdrawiam :) Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Cytuj Przymierzam się do zakupu la;ka za około 4000zł. Jest to maksymalna kwota jaką chciałbym wydać A ten w linku prawie 4300 już... Cytuj Chciałbym, aby sprzęt nadawał się do gier Do jakich gier? Cytuj Laptop na mi też służyć na studiach 17,3" nigdy nie weźmiesz na uniwerek, za duży za ciężki, Cytuj Zależy mi, aby była nagrywarka i USB 3.0 Nagrywarka na USB to ok 80zł a modele bez niej mają znacznie lepszą baterie i układ chłodzenie oraz większe wentylatory Cytuj Czy opłaca się dysk SSD, który szybciej uruchamia system? SSD zdecydowanie warto ale dokupić samodzielnie wszystkie modele mają teraz slot M.2 Cytuj Czy gry instalować na HDD i jak to później się przełącza? To jest zwykły kolejny dysk, więc nie ma żadnego przenoszenia, instalujesz na C:\folder lub D:\folder i tyle Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Kupując w marketach masz pewność że dostaniesz w jakiś sposób odpowiednio tańszy i gorszy sprzęt niż w normalnych sklepach, nie tylko jeśli chodzi o elektronikę ale i żywność i ubrania (Textil Market) itp. Tych wersji które mają markety nie można dostać gdzie indziej, nawet bym się bał o proceder "postarzania elektroniki". To będzie twój jedyny komputer? Od siebie dodam że HP ma słaby serwis. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Tamagotchi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi