stormgetter Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Dzięki, to updatuje BIOS'a. A Quick Access nie mam w ogóle u siebie chyba...? Przynajmniej mi nie wyszukuje, a po co to? Cytuj
FxJ Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Trochę opcji konfiguracyjnych w tym dla niektórych modeli z opcjami od chłodzenia, nie wiem dokładnie jak w aktualnych to wygląda. Cytuj
stormgetter Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Ehh.. zagralem jeden mecz w overwatchu i procesor byl 95~ stopni a karta graficzna 91 (!!!!) stopni :( u gory obudowy mozna by jajecznice robic... Co mam z tym zrobic, obawiam sie, ze komputer dlugo nie pociagnie z takimi temperaturami... Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V15-Nitro-BE-VN7-593G-7700HQ-GTX-1060-Laptop-Review.207344.0.html Wykraczają powyżej tych z testu z GTX 1060? Temperatura procesora powinna oscylować gdzieś w granicach 90-95 stopni. Cytuj
stormgetter Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 No raczej tak, podczas 15 minut gry w overwatcha na high (sa jeszcze ultra i epic opcje) na procesorze bylo tuż pod 100 stopni z max 100 stopni na dwóch rdzeniach i 99 na dwóch a na GPU 91 stopni (wlasciwie utrzymywalo sie na tylu caly czas). W tescie, ktory wysylasz niby na Witcherze temp procesora oscylowala 80-95 stopni a gpu rozgrzala sie w 3 godziny grania do 87 stopni... Co robić :( ? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) https://www.purepc.pl/notebooki/undervolting_cpu_i_gpu_na_przykladzie_laptopa_smart7_h773f Troszkę zmniejsz napięcia Np. w "MSI Afterburner" możesz ustawić stałe obroty wentylatorów. Patrz na główną temperaturę procesora niż na pojedyncze rdzenie, bo to bardziej pokazuję obciążenie. Cytuj gpu rozgrzala sie w 3 godziny grania do 87 stopni Do tylu to się rozgrzewa w mniej niż 1 minutę przy stałym obciążeniu generowaniem grafiki 3D Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Tamagotchi Cytuj
stormgetter Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Patrzylem teraz w trakcie grania no to moze i temperatury GPU byly lekko ponizej 90, ale max wyniosla 92 stopnie. Sprobuje po poludniu ogarnac ten undervolting... Ehh wiedzialem, ze laptop bedzie sie grzac, ale czy ze az tak to normalne?? Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Cytuj Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Opcje zasilania\Edytowanie ustawień planu Możesz edytować aktualny plan też i ustawić np. maks wydajność procesora na 96-98% Ale zaczął bym od regulacji wentylatorów przez program jak Afterburner Cytuj
stormgetter Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Niesety zmienianie szybkosci wiatraczkow przez ten program nie dziala na mobilnych kartach graficznych chyba? Tak coś wyczytałem, bo nie byłem w stanie zmienić paska dotyczącego fana. Co ciekawe, jak gram w OW na baterii, tzn. nie podłączone ładowanie to temperatury są o niebo lepsze, procesor max 80, grafika max 70 stopni... Moze z tym zasilaczem jest cos nie tak? Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Cytuj jak gram w OW na baterii, tzn. nie podłączone ładowanie to temperatury są o niebo lepsze Bo masz wtedy ograniczoną ilość klatek na sekundę by wydłużyć czas pracy na baterii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi