maciek447 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam, mam problem z wyborem laptopa dla siebie żebym mógł go zabierać ze sobą na uczelnię np na wykłady i pisał sobie treść wykładów na komputerze, poszukuję raczej małego komputera o wielkości od 11 do 14 cali, urządzenie jeżeli nie przekroczy progu cenowego (do 1500 zł) to najlepiej żeby był z funkcją tabletu. Jedyny wymóg jaki mam to żeby miał wbudowany windows 10 i min 2 GB ramu oraz procek max 4 rdzeniowy bo myślę że do oglądania filmów i pisania notatek w Microsoft Word taka specyfikacja wystarczy. Dysk raczej HDD, SSD nie będzie mi aż tak potrzebny, nagrywarka też myślę że nie będzie trzeba a jak coś będzie miało do dyspozycji typ instalacji tylko przez płytę to coś wykombinuję. Zakup urządzenia planuję możliwie we wrześniu kiedy będę się powoli zbliżał do nowego roku akademickiego. Rozpatruję nad Lenovo Yoga 300 oraz nad netbookami firmy kiano ale słyszałem że ta 2 marka ma słabej jakości produkty. Cytuj
FxJ Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 Cytuj Rozpatruję nad Lenovo Yoga 300 oraz nad netbookami firmy kiano ale słyszałem że ta 2 marka ma słabej jakości produkty. Nie wiem czy wiesz ale to są praktycznie tablety z klawiaturą, niektóre Yoga mają tylko 2GB RAM bez opcji rozbudowy! Toż to postrzał w kolano! Nie ma opcji byś kupił za tyle jakiekolwiek laptop, lepsze jakościowo nawet jak chińskie Kruger&Matz EXPLORE 1401 to zupełnie inne pieniądze, hybrydy 2w1 ASUS Transformer Mini T102HA - czyli zasadniczo tablet z klawiaturą, smartfony ludzie w tej kwocie kupują. Polecane laptopy poleasingowe - lepiej używany biznesowy i dokupić nową baterie. Cytuj
maciek447 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 Przynajmniej uświadomiłes mi parę rzeczy i będę o nich pamiętał, dzięki za propozycję Cytuj
FxJ Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 Jak będziesz miał jakieś pytania to podrzuć link najlepiej ;-) Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 Acer V3-372 z takich tańszych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi