Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może jaka dobra dusza pomoże i nakieruje jakie modele wziąć pod uwagę, kierując się poniższymi "kryteriami" ?

1.     W sumie mało ważne ... 40-50 (dla sąsiada)
2.     Windows10, i5 (minimum 6th generacja), RAM 8GB
3.     Raczej 17stka, ale jeżeli ciężko będzie cenowo, to 15stka . Waga nieważna.
4.     Fajnie byłoby jakiś  SSD np  256GB, ale też SSHD 1TB byłby OK ... generalnie wolałbym aby było coś od SSD
5.     2500 - 3000 PLN
6.     Jakość wykonania oczywiście minimum przyzwoitości, wygląd ... rzecz gustu.
7.     Teraz dość ważna sprawa jeżeli chodzi o wybór lapka - zależy na jakości matrycy powyżej sredniej, mile widziane IPS i 1920x1080
8.     95% w domu, na biurku.
9.     Gry - niskie wymagania, bardzo okazjonalne granie
10.    Programy - właściwie nic specjalnego, office, multimedianość, filmy, net ...
11.    Wymagania specjalne - właściwie standardowo, ale żeby jakość dźwięku była powyzej średniej, a basy choć troche słyszane ;)
12.    Osobiste preferencje - cenię Dell i ich serwis, support, ale jestem otwarty na inne marki.
13.    Cash, żadne raty, gdyby to miało znaczenie, jakis outlet ... sam nie wiem, musiałoby to być pewne na 200%

Opublikowano

Czy te 15stki to IPS ? W opisie na x-kom nie pisze nic ...

Ten Acer bardziej wypasiony - grafa osobno, klawiatura podswietlana ... ale z SSD cenowo około 150PLN więcej 

Który wg Ciebie byłby lepszym wyborem ? (Może sa jakieś niuanse które ja nie widzę)

Co do 17stek, to rozumiem, że w cenie do 3000 nie znajdzie się nic ciekawego ?

Opublikowano

Czy te 15stki to IPS ? 

Nie to matryce typu TN

Ten Acer bardziej wypasiony - grafa osobno, klawiatura podswietlana ...

I częściowo aluminiowy za to z bardzo mało pojemną baterią baterią w przeciwieństwie do Asusa.

Co do 17stek, to rozumiem, że w cenie do 3000 nie znajdzie się nic ciekawego ?

Na pewno nie z systemem i nie z SSD

Opublikowano

Został wybrany i kupiony Lenovo Ideapad 510 15 IKB w konfiguracji:
Intel Core i5-7200U
RAM 8 GB 
240 GB SSD SATA III
15,6 cala, matowy, IPS 1920x1080 FullHD 
NVIDIA GeForce 940MX (4096 MB GDDR3) + Intel HD Graphics 620 
glosniki stereo by Harman Kardon 
Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac
LAN 10/100/1000
Windows10 Home PL (wersja 64-bitowa) 
Podswietlana klawiatura
24 miesiace (gwarancja producenta)
Taki trochę wszystko mający - IPS matowy FullHD, najnowsza generacja intelowska, SSD, głosniki  przyzwoitej jakości, podświetlana klawa, ac, gigabitowy LAN ...
Mam nieco obawy co do serwisu gwarancyjnego (Medion w w Niemczech?), no ale może nie będzie psuł się :D
Cena 3219PLN

Opublikowano

nie ja , sąsiad ... ;)

jestem w pracy, więc nie sprawdze dokładnie, ale w menedzerze urządzeń widziałem adata ....

To był budżet sąsiada, namówiłem go, aby dał troszke więcej kasy :D