Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. 25+
2. Systemu Win 8 ? Win 10 ? ten który lepszy , nie znam się. Ale jeśli miałby się znaleźć dobry laptop bez systemu to jakoś mógłbym się zastanowić. Mogę zobaczyć propozycje bez / z systemem.
3. Matryca standardowa 15
4. Hmm słyszałem ze te montowane SSD w laptopach to dziadowstwo iż lepiej kupić samemu . Więc moze być HDD plus dodatkowe miejsce na dysk ssd.
5.Kwota do 2500-3400.Laptop musi być z allegro gdyż będę korzystał z rat allegro.
5b.Dziś lub jutro ostatecznie.
6.Dobry procesor i grafika.
7.Matowa. Nie znam się na rodzajach matryc.
8.W domu.
9.W gry grałem dekadę temu. Chciałbym spróbować pograć w gry typu mafia 3 , gta 5 , batelfield itp.
10.Program Logopedyczny. Photoshop (sporadycznie amatorsko)
11. Koniecznie posiadać musi napęd.
12. Marka taka aby dobrze pracował przez minimu. 4-5 lat i pociągnął za 2 lata gry na średnich detalach.
13.Modele aktualne były brane pod uwagę tylko z kartami
gtx 950/960/1050 chyba lepszych kart nie ma w tym przedziale cenowym .z tym że nie mogłem znaleść 960/1050 z napędem w tej cenie. Jeśli chodzi o procesor to się nie znam ponoć ma lepiej 4 rdzenie i 8 wątkowy . hmm...
14. Laptop musi być nowy z grawancją producenta, musi być zakupiony na fakturę vat.

Edytowane przez Vitalyzd
Opublikowano

2. Systemu Win 8 ? Win 10 ? ten który lepszy

Mamy rok 2017 i nie ma już laptopów z innymi systemami niż Windows 10 a właściwie 10.3 aktualnie. A nowe też nie mają sterowników dla Win7 i 8.1.

Nie jestem zwolennikiem kupowania laptopów ani w marketach ani na allegro - przykład z wczoraj.

7.Matowa. Nie znam się na rodzajach matryc.

Więc się zapoznaj - tutaj

11. Koniecznie posiadać musi napęd.

Wiesz ile kosztują zewnętrzne na USB zasadniczo to już się pozbywają nagrywarek (producenci), by mieć lepsze chłodzenie i pojemniejsze baterie.

pociągnął za 2 lata gry na średnich detalach

Które klasy "AAA" jak Wiedźmin 3? Szczerze to sugeruję GTX 1050 (4GB VRAM GDDR5) a nawet 1050Ti ale nie słabszą - wydajność kart graficznych w grach. Tylko wspomnę że 950M/960M miały premierę w marcu 2015!

Jeśli chodzi o procesor to się nie znam ponoć ma lepiej 4 rdzenie i 8 wątkowy . hmm...

i5HQ mają 4 rdzenie 4 wątki a i7HQ mają 4 rdzenie 8 wątków - i5 vs i7

MSI GL62 7QF - to jedyny jaki pasuje do tych wymagań z nagrywarką.

Opublikowano (edytowane)

Okej, a weźmy pod uwagę jeśli bym chciał bez napędu ? Czy znalazłbyś coś tańszego ? w takiej cenie abym jeszcze mógł w tym budżecie zmieścić się z kupnem dvd usb oraz abym nie stracił na jakości sprzętu poprzez zejście z ceną ?

A takie coś ? http://allegro.pl/lenovo-y520-i5-7300hq-fhd-8gb-1tb-gtx1050-4gb-w10-i6851193154.html

Tylko że sprzedający wystawia fakturę Vat marża (wypisaną ręcznie) i nie wiem czy mops mi to uzna bo część pieniędzy dofinansowania z Pfronu... 

Edytowane przez Vitalyzd
Opublikowano (edytowane)

Gwarancja producenta do 07.06.2019 r.

Pudełko rozpakowane w celu sprawdzenia zawartości - sprzęt nowy, nieużywany.

Na towar wystawiamy paragon lub fakturę VAT marża.

Osobiście zastanowił bym się mocno nad tymi Lenovo cała obudowa z tworzywa w dodatku ta oferta nie zachęca, na pewno był zwrócony lub serwisowany już.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Sytuacja wygląda tak że laptopa nie kupiłem bo się okazało ! że wszystkie go laptopy z play nie posiadają gwarancji z racji tego że dane na fakturze są obligatoryjne do tego aby oddać laptop do ewentualnej naprawy trzeba posiadać dowód osobisty na którym są takie same dane jak na fakturze zakupu z play . Tak poinformowali na infolinii. Więc zakup takich laptopów wiąże się z brakiem gwarancji. 

Znalazłem nawet Acera za 2800 ale gość nie posiada potwierdzenia zakupu sprzętu.

https://www.olx.pl/oferta/acer-espire-vx15-vx5-592g-CID99-IDmIsxS.html#78a02d8e24

wystawił mi go na allegro...

NO i teraz mam poważny problem co robić do końca promocji rat zostały 4h a ja jestem w .... 

co sądzicie o tym ? 

http://allegro.pl/hyperbook-n85-i5-gtx1050-8gb-120gb-ssd-ekspresowo-i6849907640.html

Edytowane przez Vitalyzd
Opublikowano

Jak kupowałem monitor czy grafikę z allegro od kogoś i wysyłałem na gwarancje to zawsze było bez problemu. Zresztą na jakiej podstawie mieli by od ciebie chcieć dowód, ty nie kupiłeś ty oddajesz im na gwarancje ;)

Jeśli jesteś laikiem to mniej problemów będziesz mieć z Acerem.

Opublikowano (edytowane)

Jestem laikiem, 2 x dzwoniłem do Play zapytać jak wygląda sprawa z ew. gwarancją . Dwie osoby powiedziały ze gwarancję może się ubiegać osoba której na fakturze są takie same dane jak w dowodzie osobistym. Inaczej nie przyjmą laptopa do ewentualnej naprawy. i teraz nie wiem co mam robic. A najlepsze jest ze ten laptop za 2800 nie ma faktury w ogóle . Gość twierdził że mogę potwierdzić zakup w play na podstawie numeru iemi a na infolini zaprzeczyli taką możliwość. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Ehhh i będę miał więcej problemów pozniej w razie czego ... wyczytałem na forach prawnych ze faktura marża = brak gwarancji... no czyli musze kupić ze sklepu legalnie w 100%  3 tyś to dużo dla mnie zeby ryzykować ... a więc co możesz mi zaproponować wątpie ze znajdę w tej cenie gtx1050 ze sklepu ...