Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Tamagotchi napisał:

Podejrzewam ze sprzedaje bo mu sie wyłącza pod pełnym obciążeniem. Mocny procesor zawsze w cenie ale lepiej kup MSI GT bo jest bezproblemowy.

Gdzieś Ty się takich bajek naczytał? :) Od kiedy sprzęt się wyłącza pod pełnym obciążeniem? Czyżbyś szedł w myśl zasady "nie wiem, ale się wypowiem"? Poczytaj sobie o czymś takim jak "throttling"

@FxJ - Przyznać rację mogę w przypadku wykonania obudowy pozostawia trochę do życzenia, ale raczej sprzęt ma być wydajny, a nie się prezentować  i świecić - od tego są macbook'i.
Co do zasilacza - od nie wiem skąd Ty wytrzasnąłeś informację, że 230w jest za słabe do tamtego configu, skoro gpu ma max tdp ~~ 83-85w na full loadzie, a cep w okolicach 85-90w przy stress test-ach.. Poza tym gdyby było tak jak mówisz to raczej owe kadłubki nie byłyby sprzedawane w configu 1070 + 6700k z pojedyńczym zasilaczem, tylko dwoma wtedy :')

Edytowane przez JanuszBiznesu
Opublikowano

Gdzieś Ty się takich bajek naczytał? :) Od kiedy sprzęt się wyłącza pod pełnym obciążeniem? Czyżbyś szedł w myśl zasady "nie wiem, ale się wypowiem"

Patrz test notebookcheck.net w którym o tym wspominali o tym

230 watt power supply sometimes turns off during full load (too weak for the test configuration)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, FxJ napisał:

Patrz test notebookcheck.net w którym o tym wspominali o tym

Gratulacje, a spojrzałeś chociaż na reckę? Bo wygląda, na to że nawet jej nie przeczytałeś. Porównujesz config 6600k + 1060 (~165w) vs 7700k 1070 (~240w), do tego jeszcze cytujesz informację która totalnie mija się z tematem, gdyż "lestatt07" pyta się o pierwszy config, a nie o to co było testowane na łamach nbr. 

Do tego blokujesz jeszcze konta osób które "jedzą" Ciebie doświadczeniem w temacie ;) Rzetelne forum zdecydowanie

Edytowane przez JanuszBiznesu2