Bhs10 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Hej,wybieram się w tym roku na studia (mechanika i budowa maszyn) i szukam jakiegoś taniego laptopa ,więc najlepiej poleasingowego 1. Laptop dla 19latka na studia techniczne i jako źródło rozrywki 2. System może być ,moze go nie być,najlepiej jakby posiadał sterowniki do Windows 10. 3 .Matryca od 14 do 17 cali .Waga najlepiej do 2-2,5kg ,nie chce 3,5kg stacji roboczej. 4. Najlepiej SSD ,choć przezyje HDD,napęd tak samo jak system ,moze być choć nie musi. 5. Najlepiej jak najtaniej coś między 1300-1600,no może 1800.Mogę zrezygnowac z SSD jesli cena przekroczy budżet. 5b. W ciągu 1-3 miesiecy. 6. -Procesor najlepiej coś >2ghz. -Zależy mi na grafice dedykowanej bądź Intela (minimum HD4400) choć nie wiem czy będe mógł na nim komfortowo uzywac Autocada czy Inventora (raczej proste, maksymalnie kilkudziesiecio elementowe złożenia).Bateria nie jest ważna,jak bedzie uzywana to do przenoszenia laptopa w inne miejsce aby się nie wyłączył :P 7. Rozdzielczosć najlepiej jak największa,ale przeżyję i 1366x768.Matryca tylko MATOWA 8. Większość dom/studia -biurko ,czasami łóżko ,żeby coś obejrzeć 9.Zależy mi na 60 fps w Counter Strike GO nieważne w jakich detalach ,byle nie na rozdzielczosci typu 640x480. *raczej niemozliwe ,czyli GTA 5 w 30fps na najnizszych detalach z modami obnizajacymi jakosc 10.Zależy mi na komfortowym użytkowaniu: -Autocad 2d/3d ,raczej tylko studia więc niezbyt skomplikowane rysunki itp -Inventor ,jak wyżej 11. Fajnie by było gdyby posiadał podświetlaną klawiaturę. 12. Niezbyt lubie klawiatury jakie mają biznesowe Dell'e choć jeśli parametry będą ok to rozważę.Nie mam zbyt dużego doświadczenia z laptopami 13.Myślałem nad Hp 6470p,6570p i biznesowe G1 na intelu 4 generacji,tak samo myslalem nad wszelkimi Thinkpadami 14.Jeśli istnieje coś co spełnia moje wymagania i jest np nowe (czasami widziałem coś sensownego za 1800) to mozecie podrzucić Edytowane 1 Czerwca 2017 przez Bhs10 niedokonczenie... Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Cytuj 9.Zależy mi na 60 fps w Counter Strike GO nieważne w jakich detalach To praktycznie skreśla wszystkie mniejsze niż 15,6" modele i wszystkie z procesorami U, najlepiej M a konkretnie modele z procesorem na gnieździe LGA (nie wlutowanym) Czy aby na pewno nie chcesz bardziej mobilnego? Cytuj Bateria nie jest ważna,jak bedzie uzywana to do przenoszenia laptopa w inne miejsce aby się nie wyłączył :P Zwykle trzymają w granicy 30 min więc licz się z wymiana na nowy zamiennik od GreenCell Cytuj czasami widziałem coś sensownego za 1800 Tu trzeba wyczekiwać okazji jak ktoś wystawi na allegro/olx lub akurat coś nowego (w dostawie) do sklepu wjedzie - warto wysłać zapytanie o ofertę. Cytuj
Bhs10 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Czemu skreśla wszystkie mniejsze niż 15,6 ? Nie rozumiem pytania czy nie chce czegoś bardziej mobilnego ,skoro wykluczasz wszystko co mniejsze niż 15,6 Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Cytuj Czemu skreśla wszystkie mniejsze niż 15,6 ? Jako maszyna do grania - w przypadku modeli z procesorami U Cytuj mechanika i budowa maszyn Tutaj pasował by Dell Precision M4600 z grafiką Quadro ale one są ciężkie ok 3,2kg a z zasilaczem ok 4kg Cytuj Nie rozumiem pytania czy nie chce czegoś bardziej mobilnego Bardziej mobilnego i lżejszego kosztem CS:GO Z procesorami na LGA z modelami 14" Lenovo ThinkPad T440p HP ProBook 640 G1 Dell Latitude E6440 Cytuj
Bhs10 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 A jeśli chodzi o 10.Zależy mi na komfortowym użytkowaniu: -Autocad 2d/3d ,raczej tylko studia więc niezbyt skomplikowane rysunki itp -Inventor ,jak wyżej to czy programy autodeska nie będą muliły i nie będą się czasem gryzły z intel hd graphics ? Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Jak mogły by się gryźć z "Intel HD" skoro wszystkie komputery z procesorami Intela mają praktycznie grafikę zintegrowaną razem z procesorem! Do 3D przydają się grafiki Quadro / FirePro, do 2D nie potrzeba nawet dedykowanej grafiki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi