FxJ Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Cytuj Witam Co do podłączania dodatkowo monitora, to jeszcze o tym nie myślałem, ale z powodu ograniczonego miejsca ta opcja pojawi się dopiero za min. 3 miesiące i wtedy zobaczę po pracy z laptopem, czy przejdę na PC, czy też dany laptop wystarczy, ale dodam do niego monitor (jednak jest to wygoda przy pracy w programach graficznych). 1. mężczyzna 20+ 2. posiadam własny klucz do Win7 (z poprzedniego laptopa) / szukam raczej bez systemu, by zbić cenę 3. 15,6 (w 17,3 w tej cenie jest mało dobrych modeli) / waga nie istotna 4. SSD / HDD - bez znaczenia - wiem, że SSD są lepsze, ale tutaj liczy się ograniczony budżet 5. 3000 (raczej max) / nieużywane (z pełną gwarancją) / bez dodatków (ew. mysz / podkładka chłodząca w przypadku mocno grzejących się laptopów) / jeśli o wiele lepszy model będzie kosztował np. 3100 mogę dołożyć / obecnie posiadam Sony Vaio VGN-NW21MG 5b. Jak najszybciej 6. wydajność > długość pracy na baterii > wygląd 7. 1366 / 1920, typ matrycy mało ważny (bardziej chodzi mi o wydajność) raczej IPS/matowa, bo większość gier i tak raczej nie pójdzie w 60+ FPS 8. dom / biurko 9. niskie wymagania (LoL) / największe wymagania (o ile w tej cenie to możliwe) 10. Sony Vegas / Hitfilm / Photoshop / Corel / AutoCAD 2D / 3DS max / Bledner / OBS 11. Brak / mile widziany modem LTE 12. wydajność > wygląd/inne / dobre chłodzenie (przy graniu w bardziej wymagające gry) / laptopy z małą awaryjnością (wysyłanie na gwarancje jednak trochę trwa) / mój wcześniejszy laptop: Sony Vaio VGN-NW21MG 13. już było pisane 14. W przypadku laptopa z 1 wejściem dla mikrofonu/słuchawek (jak w laptopie Lenovo) sposób na oddzielne podłączanie mikrofonu - słyszałem, że przejściówki psują jakość, więc może mikrofon USB w dobrej cenie? Chodzi mi o jakość dźwięku / brak problemów ze sterowaniami na poziomie słuchawki-mikrofon np. to, że laptop wykrywa tylko 1 rzecz np. tylko słuchawki (przy podłączeniu obydwu rzeczy) / ewentualnie dobry jakościowo wbudowany mikrofon. Edytowane 14 Maja 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Cytuj 2. posiadam własny klucz do Win7 (z poprzedniego laptopa) / szukam raczej bez systemu, by zbić cenę Ale oczywiscie wiesz że musisz w przypadku procesorów Kaby Lake (7-gen) wgrać 10-tkę bo starsze systemy nie są obsługiwane, np. intel nie wydał sterowników do chipsetu i sami producenci dla nich nie oferują wsparcia. Pozostaje ci tylko aktualizacja 7 do 10-tki. Cytuj 7. 1366 / 1920, typ matrycy mało ważny (bardziej chodzi mi o wydajność) raczej IPS/matowa 10. Sony Vegas / Hitfilm / Photoshop / Corel / AutoCAD 2D / 3DS max / Bledner / OBS Ewidentnie IPS Cytuj większość gier i tak raczej nie pójdzie w 60+ FPS Zleży od gry i ustawień detali - zestawienie Cytuj 11. Brak / mile widziany modem LTE Tylko zewnętrzne modemy lub routery, no i uważaj bo operatorzy mówią w swoich ofertach "bez limitu danych" a tak naprawdę po 100GB ograniczają ostro transfer, niekturzy też w roamingu jeśli jesteś aktualnie na nadajniku innego operatora. Cytuj 14. W przypadku laptopa z 1 wejściem dla mikrofonu/słuchawek (jak w laptopie Lenovo) sposób na oddzielne podłączanie mikrofonu Dwie opcje karta dźwiękowa jak Creative Sound Blaster X-Fi, Audiotrak Prodigy Cube Black lub słuchawki z dołączoną kartą dźwiękowa np. HyperX Cloud II Cytuj słyszałem, że przejściówki psują jakość Nie każda też działa liczy się ilość pinów Lenovo Ideapad 700-15 wersje białą - głównie za układ chłodzenia, dwa wentylatory + okleić klapę matryce np. czarnym carbonem lub nakleić jakiś sticker (gotową naklejkę 15,6"). MSI GL62 6QE - niestety ma tylko jeden wentylator + zaślepkę z drugiej strony, dopiero model z 960M ma podwójny, ale przez wbudowaną nagrywarkę trochę słabiej wypada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi