Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ankieta personalna

1. student/dorosły

2. Laptop nie musi mieć systemu, i tak zainstaluje Linuxa

3. Dużo siedze przed kompem i najbardziej mi zależy na 15.6" z rozdzielczością min. 2k resolution. To jest bardzo ważne. W ostateczności Full HD...

4. Koniecznie SSD

5. Kwota mnie zbytnio nie interesuje, jednak nie chce przepłacić za markę - najtaniej.

6. wydajność potem wygląd, ewentualnie oba naraz :)

7. min. 2k resolution

8. dom, biuro

9/10. Uruchamianie kilku programów, phpstorm, dockery, VM - ogólnie takie środowisko programistyczne

11. Nie potrzebuje karty graficznej, tylko RAM + procesor. Nie dotykowy - kto używa dotykowych laptopów?

12. Intuicyjny. minimalistyczny wygląd. 

13. W pracy koledzy używają maca i wiem że wszysto ładnie im śmiga. Rozważałem kupno takiego sprzętu, ale czy to nie byłoby przepłacanie za "jabłko" ? Kiedy na rynku można znaleźć taki sam sprzęt taniej?

Dzieki,

Edytowane przez betty39johnson
Opublikowano

Nie potrzebuje karty graficznej

Niestety większość modeli ma takową zamontowaną, niektóre klasy DTR mają na slocie MXM wymienną.

3. Dużo siedze przed kompem i najbardziej mi zależy na 15.6" z rozdzielczością min. 2k resolution.

Rozumiem że bardziej ci chodzi o dobrą matrycę IPS?

Sam mam dwa monitory "2K" U2515H ale 25" i siedzę dość blisko wiec nie stosuję skalowania interfejsu, za to w Windows to konieczność.

Modele 14" też? Z biznesowych z IPS-em i gwarancja 3 letnią NBD Dell Latitude 5480 | 16GB (są i 15" ale nie widzę z IPS na razie) w zamyśle plus stacja dokująca USB-C lub tylko przejściówka z USB-C dla monitora bo nawet z tego roku mało ma USB-C na tą chwilę ale w Q3 się powinny już takowe zacząć pojawiać w większej ilości.

4. Koniecznie SSD

Jak duża pojemność?

5. Kwota mnie zbytnio nie interesuje, jednak nie chce przepłacić za markę - jednak najtaniej.

Acery VN7 są fajne i tanie i można w ciągu 6-12 miesięcy zależnie od modelu dokupić rozszerzenie gwarancji 
Np. Acer Aspire VN7-593G i7-7700HQ/16GB + dobry dysk PCIe NVMe

Nie dotykowy - kto używa dotykowych laptopów?

Graficy ale od tego mają Microsoft Surface ;)