Badrice Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 1. Liceum, dla mnie 2. Ma mieć wgrany Windows 3. Przekątna 15,6 4. SDD 226 GB lub więcej ewentualnie np. 128 GB SSD + 1000 HDD 5. Maksymalnie 3000-3050 zl Tylko nowe. Sam laptop bez zestawów. 5b. Ten tydzień 6. Ważne jest dla mnie aby laptop był wytrzymały, jakość zawiasów. Nie jest dla mnie ważny czas pracy na baterii, laptop będzie używamy głównie w domu. 7. HD lub full HD, nie znam się dokładnie na wyświetlaczach ale chciałbym matrycę matową oraz dobre odwzorowanie kolorów jak i kontrast 8. Głównie w domu, biurko-łóżko 9. Nie zależy mi na ultra detalach, średnie detale ewentualnie niskie ■ średnie wymagania: Fifa 15, Diablo III, Counter-Strike: GO, The Sims 4 10. Programy ■ amatorka - programy do montażu, gimp, Sony vegas ■ inne multimedia ,office, PowerPoint 11.Matowa matryca(w ostateczności błyszcząca); przynajmniej 6-8 GB ramu ; dedykowana karta graficzna(najlepiej nvida, raczej nie z intela); dysk SSD 228 GB ; procesor Intel i5 lub i7 ; wygodna klawiatura(nie musi być podświetlana) 12. Obecnie HP combaq 6910p 13. LINK : https://www.komputronik.pl/product/373133/aspire-e5-575g-nx-gdzaa-002-.html# Wydajnościowo jest idealny, lecz boję się że wykonanie może być fatalne(zawiasy, słaby plastik) oraz że obraz będzie miał sprane kolory, klawiatura będzie niewygodna. 14. Chciałbym aby wydajność, wykonanie, dźwięk i obraz był przyzwoity, będzie on służył jako laptop multimedialny czyli oglądanie filmów jakieś średnie wymagające gry, przeglądanie internetu oraz praca. Ewentualnie moge iść na jakieś kompromisy. Dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Cytuj ewentualnie np. 128 GB SSD + 1000 HDD Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Unikaj bo to w 95% dokładane prze sklepy dyski, a ze aktualnie ceny są kosmiczne Cytuj 6. Ważne jest dla mnie aby laptop był wytrzymały To powinieneś inwestować w laptopy biznesowe jak Dell Vostro 5568 Cytuj chciałbym matrycę matową oraz dobre odwzorowanie kolorów jak i kontrast Czyli co do matrycy IPS To będzie ogólnie jedyny komputer w domu czy tylko dla ciebie? Chyba radziłbym ci wstrzymać się trochę i dozbierać do modeli z procesorami 4 rdzeniowymi (każdy ma slot M.2 na dyski SSD) i matrycami IPS np. Lenovo Ideapad 700-15 lub HP Omen 15 2016. Zwykle podczas wakacji jest trochę taniej ale to też mocno uzależnione jest od kursu walut. Cytuj
Badrice Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Raczej chciałbym się zmieścić w tym przedziale cenowym około 3000. Laptopa używałbym raczej ja sam, może czasami rodzina. Nie oczekuje od niego jakiś dużych osiągów, ważne żeby się nie zacinał, w gry gram bardzo rzadko, jeżeli juz gram to w jakies stare gry lub o średnich wymaganiach (Minecraft, simcity lub cos podobnego) Czasami montuje filmy. Zależy mi abym kupił go w tym miesiącu. Raczej nie chce się bawić w montaż dysku, lub RAM i nie wiem jak by to wpłynęło na gwarancję urządzenia. Trochę poszukałem i wziąłem na kompromis ten dysk SSD. Co myślisz o tym modelu: https://www.x-kom.pl/p/339866-notebook-laptop-156-asus-r558uq-dm513t-8-i5-7200u-8gb-1tb-dvd-win10-gt940mx.html Matryca LED, wystarczająca ilość RAM jak dla mnie, grafika procesor też ok, trochę boję się o ten dysk HDD że najsłabszy parametr decyduje o szybkości komputera, mimo że zawsze go miałem i jakoś mi nie przeszkadzał to nie wiem. Wygląda na solidny, w znaczeniu zawiasy, jakość wykonania. Ewentualnie model z 256 GB SSD, wykraczający poza budżet, ale o tym jeszcze pomyślę. Nie zależy mi za bardzo na pojemności, na system i programy myślę że wystarczy. https://www.x-kom.pl/p/339868-notebook-laptop-156-asus-r558uq-dm513t-8-i5-7200u-8gb-256ssd-dvd-win10.html Jeśli te laptopy są dobrym rozwiązaniem to który konkretnie polecasz, wersję z HDD czy SSD. Może proponujesz coś kompletnie innego? Dzięki za pomoc. Edytowane 7 Maja 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Cytuj Czasami montuje filmy. Do tego procesory 4 rdzeniowe HQ są nie do przecenienia. Cytuj Raczej nie chce się bawić w montaż dysku, lub RAM i nie wiem jak by to wpłynęło na gwarancję urządzenia. Bezproblemowo teraz każdy dokłada ram i dyski SSD SATA2,5"/M.2 i nie wpływa to w żaden sposób na gwarancję. Cytuj Jeśli te laptopy są dobrym rozwiązaniem to który konkretnie polecasz, wersję z HDD czy SSD. Najlepiej te ze slotem M.2 na SSD i SATA 2,5" na HDD (ale tez SSD). ASUS R558UA / R558UQ (15,6") Seria VivoBook R558 (940MX) Tutaj masz informacje o tym modelu, była wersja bez nagrywarki za to z HDD w jej miejscu. https://www.money.pl/pieniadze/kurs/usd,787.html Raczej bym na twoim miejscu poczekał trochę, im niższy kurs tym niższa cena Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi