Slepyszifo Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Prośba o pomoc w wyborze laptopa. 1. 30+ 2. Z systemem 3. 14,x'' - 15,6'' 4. Mam swój dysk SSD, ten co będzie w laptopie zamierzam wykorzystać w serwerze NAS. 5. Raczej nie chcę przekroczyć kwoty 3500 zł chociaż nie zamykam się na żadne proozycje. 5b. Jak najszybciej do max 1 miesiąca. 6. Najpierw wydajność, później jak najdłuższy czas pracy na akumulatorze, na samym końcu w tym zestawieniu jakość wykonania. 7.Full HD 8. 99% czasu praca w domu. 9. Nie gram w ogóle. 10. Przeglądanie internetu, wiele kart jednocześnie, praca na rozbudowanych plikach excel, odtwarzanie filmów mkv 25-40 GB z serwera NAS po sieci LAN i wyświetlanie ich przez HDMI na telewizorze. 11. Matryca matowa, podświetlana klawiatura, żeby był cichy i nie przegrzewał się, dobra karta Wifi. 12. Nie może być biały, poprzedni model to Sony Vaio VGN-FW51JF, 8 lat bezproblemowego użytkowania. 13. Nie mam żadnego pomysłu. Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Cytuj Mam swój dysk SSD Można widzieć jaki model? Cytuj odtwarzanie filmów mkv 25-40 GB z serwera NAS po sieci LAN i wyświetlanie ich przez HDMI na telewizorze TV nie czyta ci wszystkich formatów? Osobiście puszczam identycznej wielkości filmy z USB 3.0 mimo że mój TV nie wspiera DTS i konwertuję do AC3 chociaż ostatnio zaczełem szukać jakiegoś fajnego TV Boxa jak Xiaomi Mi Box 4K. Cytuj 6. Najpierw wydajność Więc koniecznie procesory HQ 4 rdzeniowe, mniejsze 14" biznesowe modele są o wiele droższe. HP Omen 15 2016Dell Inspiron 7566 Cytuj
Slepyszifo Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Crucial MX200, nada się czy na szrot? Korzystam właśnie z Tv Boxa Minix X7 Mini ale po LAN-ie duże pliki mają tendencje do buforowania albo widzę delilatny brak płynności w obrazie. Jak połącze laptopa z amplitunerem i dalej z Tv to nie ma takiego problemu (tak samo jak Tv Box, laptop odczytuje z NAS'a). Edytowane 5 Maja 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Nie no dysk bardzo dobry. W jakim programie odtwarzasz? VLC Player? Jakie masz oprogramowanie wgrane? Cytuj
Slepyszifo Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 W Kodi, bo tylko on na Androidzie dekoduje DTS. Najbardziej płynne odtwarzanie uzyskałem przez MX Player ale bez DTS'u. Z tego Della, który wariant będzie najbardziej korzystny? W ogóle poza Dell'em i tym HP coś jeszcze jest warte uwagi czy nie ma co się dalej rozglądać? Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 To jest na pewno do rozwiązania kwestia ustawień buforów (cache) w programie/androidzie. Własnie nie za wiele ich jest, bezpośrednio mają je zastąpić modele z GTX 1050 czyli Dell 7567, ale warto zapytać czy coś w sklepach wiadomo o dostawach w 2Q 2017 jeszcze. Reszta ma już mniej pojemne baterie (mAh/Wh). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi