Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prośba o pomoc w wyborze laptopa.

1. 30+

2. Z systemem

3. 14,x'' - 15,6''

4. Mam swój dysk SSD, ten co będzie w laptopie zamierzam wykorzystać w serwerze NAS.

5. Raczej nie chcę przekroczyć kwoty 3500 zł chociaż nie zamykam się na żadne proozycje. 

5b. Jak najszybciej do max 1 miesiąca.

6. Najpierw wydajność, później jak najdłuższy czas pracy na akumulatorze, na samym końcu w tym zestawieniu jakość wykonania.

7.Full HD

8. 99% czasu praca w domu.

9. Nie gram w ogóle.

10. Przeglądanie internetu, wiele kart jednocześnie, praca na rozbudowanych plikach excel, odtwarzanie filmów mkv 25-40 GB z serwera NAS po sieci LAN i wyświetlanie ich przez HDMI na telewizorze.

11. Matryca matowa, podświetlana klawiatura, żeby był cichy i nie przegrzewał się, dobra karta Wifi.

12. Nie może być biały, poprzedni model to Sony Vaio VGN-FW51JF, 8 lat bezproblemowego użytkowania.

13. Nie mam żadnego pomysłu.

Opublikowano

Mam swój dysk SSD

Można widzieć jaki model?

odtwarzanie filmów mkv 25-40 GB z serwera NAS po sieci LAN i wyświetlanie ich przez HDMI na telewizorze

TV nie czyta ci wszystkich formatów? Osobiście puszczam identycznej wielkości filmy z USB 3.0 mimo że mój TV nie wspiera DTS i konwertuję do AC3 chociaż ostatnio zaczełem szukać jakiegoś fajnego TV Boxa jak Xiaomi Mi Box 4K.

6. Najpierw wydajność

Więc koniecznie procesory HQ 4 rdzeniowe, mniejsze 14" biznesowe modele są o wiele droższe.

HP Omen 15 2016
Dell Inspiron 7566

Opublikowano (edytowane)

Crucial MX200, nada się czy na szrot?

Korzystam właśnie z Tv Boxa Minix X7 Mini ale po LAN-ie duże pliki mają tendencje do buforowania albo widzę delilatny brak płynności w obrazie.
Jak połącze laptopa z amplitunerem i dalej z Tv to nie ma takiego problemu (tak samo jak Tv Box, laptop odczytuje z NAS'a).

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

W Kodi, bo tylko on na Androidzie dekoduje DTS. Najbardziej płynne odtwarzanie uzyskałem przez MX Player ale bez DTS'u.

Z tego Della, który wariant będzie najbardziej korzystny?

W ogóle poza Dell'em i tym HP coś jeszcze jest warte uwagi czy nie ma co się dalej rozglądać?

Opublikowano

To jest na pewno do rozwiązania kwestia ustawień buforów (cache) w programie/androidzie.

Własnie nie za wiele ich jest, bezpośrednio mają je zastąpić modele z GTX 1050 czyli Dell 7567, ale warto zapytać czy coś w sklepach wiadomo o dostawach w 2Q 2017 jeszcze.

Reszta ma już mniej pojemne baterie (mAh/Wh).

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do domu 3500 zł