Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje laptopa

1. Mężczyna 22 lata student Informatyki
2. Raczej bez mam swój oryginalny więc bez problemu
3. Matryca fajnie jakby tym razem była Matowa FHD i jak najmniejsza ale jak bedzie coś nie tak to jakos to przeboleje. Oby nie ważył za wiele.
4. Fajnie jakby miał 2 zatoki chyba ze będzie mały. Mam SSD na SATA 3 więc spokojnie dam radę go włożyć i twardziela 1TB też na SATA 3. Jak będzie mieć M.2 to SSD na nim na Napędzie optycznym mi nie zależy.
5. Max do 3500-4000zł ale wolałbym jak najtaniej
5b. Do 2-3 miesięcy mogę poczekać
6.Wydajność jest ważna
7. 1600x900 miło jakby miał pełne 1920x1080
8. Biurko łóżko w domu czasami na zewnątrz studia.
10. VM Ware, Autocad, od czasu do czasu Adobe Premiere Visual Studio Photoshop Blender
11. Podświetlana klawiatura obowiązkowo
12. Aktualnie pracowałem na Dell Inspiron 17R ale płyta w nim poszła i szukam coś na podobnym poziomie wydajności Dell miał i7-3610QM 8GB ramu 120SSD 1TB HDD grafika w nim była spalona od 2 lat dlatego o niej nie wspominam bo bez niej dawałem jakoś radę.
13. Akutlanie spodobały mi się małe ultrabooki typu Asus ZenBook UX303UB lub Lenovo 710s. Podobają mi się bo są lekkie i małe. Tylko ze nie są na tyle wydajne. Więc szukam czegoś innego

Opublikowano

Jak będzie mieć M.2 to SSD na nim

W miejsce HDD się daje zawsze SSD, nagrywarki mają praktycznie tylko SATA II

5. Max do 3500-4000zł ale wolałbym jak najtaniej

Te tańsze serie mają obudowy wykonane całe z tworzywa, dopiero wyższe oferują lepszą konstrukcje i częściowo aluminiową/stalową konstrukcję.

5b. Do 2-3 miesięcy mogę poczekać

https://www.money.pl/pieniadze/kurs/usd,787.html
Kurs dolara ostatnio spada więc jeśli się tendencja utrzyma to kto wie

MSI GP62 7QF Leopard Pro z i7-7700HQ tańsze jak GL62 czy Ideapad 700 mają słabszą konstrukcję, Y700-15 jest trochę lepszy ale Lenovo ma słaby serwis chociaż ostatnio mieli zacząć serwisować je w Polsce zamiast w Niemczech.

SSD 2,5" najlepiej sprzedać i dołożyć do dysku M.2 (PCIe NVMe)