krzych299 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) 11 godzin temu, PrzemczaN napisał: Na innym forum znalazłem recenzję Acera Nitro 593G. Wklejam, a istotna tu będzie końcówka. Matryca jednak przeciętna :( Ciekaw jestem skąd wzięli ten wynik skoro we wszystkich recenzjach są albo TN albo nie testowali bo wersja przedprodukcyjna. https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-V15-Nitro-BE-VN7-593G.208068.0.html też czytałem tą recenzje i ja bym się zapytał Tomasz Cyba na forum nhl, który to tą recenzje tłumaczył niech poda źródło i całość danych tej matrycy skoro ten portal niby ją zbadał. Na matrycach znam się słabo więc przy odwzorowani kolorów ci nie pomogę. Z moich odczuć to jasność jest bardzo dobra, nawet przy większym oświetleniu matrycy wszystko dobrze widać. Natomiast wieczorem jest zbyt jasna, ja praktycznie cały czas mam na minimum. Kąty widzenie są dobre nie ma większego znaczenia z jakiego kąta się ogląda. Z tego co oglądałem to matryce w wielu laptopach w marketach wyglądają o wiele gorzej niż ten w acerze. Czytałem na nhl dzisiaj, że miałeś wcześniej acera z dość dobrą matrycą może by dało się ją przełożyć, bo coś chyba nie zapowiada się na laptopa w tych pieniądzach z taką matrycą. Skoro nawet następca vn7-593g ma mieć odwzorowanie sRGB 85%. Ja przynajmniej na twoim miejscu bym tak zrobił, a oryginalną zachował do ewentualnej gwarancji - jednak pewności nie mam czy są identyczne, należało by porównać wymiary. Swoją drogą dziwna strategia acera w tym modelu skoro poprzednik zasłynął z jakości matrycy i to z nią jest kojażony. Chyba uważają, że ta legenda przetrwa xD Napisałem na nhl pytanie o ich wypowiedź na temat tego badania w acerze vx5-591g Edytowane 30 Marca 2017 przez krzych299 Cytuj
FxJ Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V15-Nitro-BE-VN7-593G-7700HQ-GTX-1060-Laptop-Review.207344.0.html Tu jest angielska wersja Tak skrótowo matryca w tym Acerze do grania/internetu jak najbardziej spoko, dla wymagających ludzi sporo czasu spędzających na zabawie z grafika to jednak rozczarowująca i oni dopłacą do innych droższych lub wymienią matrycę. Cytuj
krzych299 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Dla mnie nawet to niby 58% sRGB jest wystarczające (większość konkurentów z tego zakresu cen ok. 4k takie ma lenovo y520 i clevo (chyba ma taką samą jak lenovo) -52% dell 55%), jednak dość dziwne jest, że podają wyniki testu matrycy acera vx5-591g w recenzji vn7-593g, natomiast nie ma tego testu w recenzji vx5. PrzemczaN piał, że miał vn7-592g z pokryciem 100% sRGB, więc jeśli z matrycą nic się nie stało lub tego laptopa nie sprzedał to ja bym je podmienił Edytowane 30 Marca 2017 przez krzych299 Cytuj
PrzemczaN Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Krzych299, cieszę się że zainteresował Cię mój przypadek dlatego opiszę dlaczego jest to już niemożliwe. Ten acer którego miałem był super, ale miał taką usterkę, że podczas pracy na baterii ni z tego ni z owego restartował się. Czasem to było po 2 godzinach, a czasem potrafił tak zrobić 3 razy w przeciągu 10 minut. Ponieważ był na gwarancji to wysłałem go na serwis. Najpierw niby naprawili, ale problem dalej pozostał, a za drugim razem dostałem pismo, że nie są w stanie naprawić usterki, laptop zostanie już u nich a sklep ma mi oddać pieniądze. Dodam tylko, że był to X-kom, a pieniędzy nie mam do dziś, a pismo dostałem w styczniu. Nie pomagają ani telefony, ani maile dlatego skierowałem sprawę do sądu. Prawdopodobnie będą musieli mi zapłacić dodatkowo wartość zlecenia, którego przez ich opieszałość nie mogłem zrealizować, ale to nie istotne. Teraz patrząc z perspektywy czasu, że ten laptop będzie tak mocno niedostępny, że nie ma na rynku nic tak kompromisowego, mogłem go wziąć i albo dać komuś sprytnemu do naprawy, albo bawić się w podmianę matrycy. Ale nikt mi nie powie ile by to wszystko kosztowało, dlatego zdecydowałem się na zwrot kosztów i laptopa już niestety nie mam... Cytuj
PrzemczaN Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Znalazłem jeszcze taki model MSI, https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-MSI-PE60-2QE.146102.0.html Jest jeszcze dostępny. Jedyny minus jaki tu widzę to 2GB na grafice. Jest za to świetna matryca, z tego co mówi niezłe chłodzenie i znośny hałas, jest z procesorem i7 HQ, brak może USB-c. Wygląd za to elegancki. Teraz się zastanawiam czy faktycznie odczuję tą niewielką ilość pamięci na karcie? Nie gram w żadne nowe tytuły. Generalnie w ogóle mało co gram. Obecnie tylko World of tanks. Bardziej zależy mi na wydajności biznesowej, prace graficzne ewentualnie proste video. Warto rozważyć taką opcję z 2GB pamięci GDDR5? Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 https://www.purepc.pl/notebooki/test_geforce_gtx_1050_2gb_vs_gtx_1050_4gb_w_laptopach_msi Tu masz przykład ale z mocniejszą grafiką. To model na 2015 więc nie koniecznie musi być "nowy" może być za to "odnawiany". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi