Hosher Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) 1. Dla mnie 27+, zwykła gwarancja wystarczy byle z dobrym serwisem.2. Windows 103. 15,64. SSD 250+ ze względu, że nie potrzebuje HDD w laptopie i wołałbym, żeby on został zamieniony. Napęd optyczny również mi niepotrzebny.5. Całościowym budżet to 4000 zł, ale w nim musi być koniecznie już SSD. Kwestie jakie mogę poświęcić to OS ewentualnie gorsza karta graficzna (minimum 950m)5b. Najbliższe 2 tygodnie.6. Jakość może być dobra, byle by wszystko się trzymało i nie odstawało. W tej cenie interesuje mnie wydajność. Czas pracy baterii nie jest dla mnie, aż tak istotny. Jeśli się da to,to materiały, które jak najmniej się palcują :)7. 1920x1080, matowa z dobrym odzwierciedleniem kolorów. Będzie czasami dodatkowy monitor, więc potrzebuje HDMI.8. Głównie dom - biurko, łóżko9. Na tą chwilę raczej nie zamierzam, ale jeśli już to World of Warcraft, Diablo 3, Heroes of the Storm, Wiedźmin 310. Aplikacje do programowania Code:Blocks ewentualnie Visual, wirtualizacja systemów.11. HDMI, podświetlana klawiatura (najlepiej regulowana bo czasami są zbyt jaskrawe), może jakaś lepsza karta dźwiękowa (głownie używam słuchawek) ale nie jest to wymagane.12. Raczej nic od HP. Edytowane 5 Marca 2017 przez Hosher Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Cytuj nie potrzebuje HDD w laptopie i wołałbym, żeby on został zamieniony Bardzo niewiele jest dostępnych modeli z fabrycznym dyskiem SSD tak by nie miało to wpływu na gwarancję. Właściwie lista modeli ogranicza sie do jednego Della, reszta mogę ci udowodnić że ma dokładane. Dell Inspiron 7566 i5-6300HQ/8GB/256/Win10 GTX960 FHD - najlepszy serwis w PL (Domowa Naprawa Dell w 24h)Dell Inspiron 7566 (15,6") seria Inspiron 15 7000 (960M) Cytuj może jakaś lepsza karta dźwiękowa (głownie używam słuchawek) Zewnętrznej dźwiękówki na USB żadne nie przebiją Cytuj
Hosher Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 A to wiadomo co za SSD tam włożony w ogóle jest? Czy lepiej kupić swój? Ogólnie wiem, że mało jest z wbudowanym SSD, dlatego bardziej jestem skłonny do opcji z dokupieniem SDD i podmiany go za HDD. Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 Toshiba SG5 lub inne podobne, na pewno są to dyski SATA AHCI a nie PCIe NVMe jak Intel 600p czy Plextor M8Pe Cytuj
Hosher Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Dysk SSD już w koszyku i tak jak pisałem laptop musi się zmieścić w 3500. Mimo, że nie chciałem HP zainteresował mnie ten model: HP OMEN i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX960M. MSI też kilka modeli widziałem ale niestety brak podświetlanej klawiatury je dyskwalifikuje Edytowane 5 Marca 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 MSI GL62 6QE to najniższa seria MSI stąd tak podstawowa konstrukcja. Dell Inspiron 7566 z HHD jest tylko trochę tańszy, jeśli masz czas lepiej dozbierać te trzy stówki. W ostateczności brałbym tego HP-ka ale tylko zamawiając prze internet i testując przez te 14 dni. Cytuj
Hosher Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 A jakby coś z tych bardziej mobilnych? Powiedzmy, że nie potrzebuje grać na laptopie. W tej samej cenie, z wszystkim co opisałem prócz grafiki. Oczywiście nie chciałbym, że zaczął sapać, gdy podłączenie mu drugi monitor i odpalę 10 kart w przeglądarce :) i jeszcze Visual'a. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Ultrabooki z procesorami 4 rdzeniowymi są o połowę droższe, za 1000 USD (ok 4050zł przy tym kursie) to jest najtańszy MacBook Air. Naprawdę w tym przedziale jeśli chcesz wydajności to tylko gamingowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi