Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam dysk zewnętrzny toshibę 1TB

mój problem jest taki ze komputer rozpoznaje dysk jako dysk lokalny a nie zewnętrzny

żeby było smieszniej raz na 150 podłączeń rozpoznaje go normalnie ;) tak własnie udało mi się zgrać wszystkie dane podłączając go tyle razy... :D

sformatowałem go ale dalej rozpoznaje go jako dysk lokalny ... ktoś coś poradzi ? moze zle formatowałem czy cos ...

Dzięki za pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzilłem na innym komputerze też nie działa i ogólnie bardzo zamula kompa bo nawet strony się nie wczytują w przeglądarce a po odłączeniu odrazu się wczytują cięzka sprawa ... chyba pozostaje gwarancja ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

probowales wyczyscic dysk zamiast formatowac? formatujesz tylko partycje dysku, a czyscisz ze wszystkiego, nawet z utworzonych partycji.

znak win+R i wklep 'cmd'(wsio wklepuj bez cudzyslowia!)

wklep 'diskpart'

wklep 'list disk' i rozpoznaj w tabeli swoj dysk przenosny

wklep 'select disk 1' podaj numer dysku z tabeli

wklep 'clean'

wklep 'create partition primary'

wklep 'select partition 1'

wklep 'format fs=ntfs quick' lub nie wklepuj quick(szybkie), jesli chcesz spawdzic czy po czyszczeniu sformatuje sie w pelni. radze jednak najpierw uzyc opcji quick, bo jesli dysk jest uszkodzony lub kieszen, to moze zdechnac na amen, gdy nie bedzie w stanie dokonczyc pelnego formatowania

wklep 'active' jesli chcesz by byla to partycja aktywna

wklep 'assign' aby nadac litere dysku i zamontowac go w systemie

Opublikowano

modeee! zaakceptujcie mojego requesta do grupy na fb! nawymyslaliscie durnych pytan glupich, idiotycznych, ze niby boty. taaa moze jeszcze cyborgi, ehh...

ponawiam request, rozpoznacie porownujac date tej odpowiedzi do posta i date requesta