Keren Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Witam posiadam dysk zewnętrzny toshibę 1TB mój problem jest taki ze komputer rozpoznaje dysk jako dysk lokalny a nie zewnętrzny żeby było smieszniej raz na 150 podłączeń rozpoznaje go normalnie ;) tak własnie udało mi się zgrać wszystkie dane podłączając go tyle razy... :D sformatowałem go ale dalej rozpoznaje go jako dysk lokalny ... ktoś coś poradzi ? moze zle formatowałem czy cos ... Dzięki za pomoc Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Podaj więcej informacji, jaki to dysk, w kieszeni USB? Cytuj
Keren Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Toshiba Canvio Basics 1TB USB 3.0 dysk to ten tak podłączam go pod usb 3.0 Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Inne komputery rozpoznają go w ten sam sposób? Transformations go jako NTFS? Cytuj
Keren Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 nie wiem jak na innym kompach będe na następny weekend w domu to sprawdze na innych ... tak w NTFS Cytuj
Keren Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 aaa i działa tylko szybkie formatowanie ... zwykłego nie jest w stanie dokończyc Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Być może jest uszkodzone złącze USB lub sam przewód USB i tu jest problem. Cytuj
Keren Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Sprawdzilłem na innym komputerze też nie działa i ogólnie bardzo zamula kompa bo nawet strony się nie wczytują w przeglądarce a po odłączeniu odrazu się wczytują cięzka sprawa ... chyba pozostaje gwarancja ... Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 W środku jest zwykły dysk 2,5" ale pewnie jest uszkodzone gniazdo lub płytka sterująca. Cytuj
Help4Ya Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 probowales wyczyscic dysk zamiast formatowac? formatujesz tylko partycje dysku, a czyscisz ze wszystkiego, nawet z utworzonych partycji. znak win+R i wklep 'cmd'(wsio wklepuj bez cudzyslowia!) wklep 'diskpart' wklep 'list disk' i rozpoznaj w tabeli swoj dysk przenosny wklep 'select disk 1' podaj numer dysku z tabeli wklep 'clean' wklep 'create partition primary' wklep 'select partition 1' wklep 'format fs=ntfs quick' lub nie wklepuj quick(szybkie), jesli chcesz spawdzic czy po czyszczeniu sformatuje sie w pelni. radze jednak najpierw uzyc opcji quick, bo jesli dysk jest uszkodzony lub kieszen, to moze zdechnac na amen, gdy nie bedzie w stanie dokonczyc pelnego formatowania wklep 'active' jesli chcesz by byla to partycja aktywna wklep 'assign' aby nadac litere dysku i zamontowac go w systemie Cytuj
Help4Ya Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 modeee! zaakceptujcie mojego requesta do grupy na fb! nawymyslaliscie durnych pytan glupich, idiotycznych, ze niby boty. taaa moze jeszcze cyborgi, ehh... ponawiam request, rozpoznacie porownujac date tej odpowiedzi do posta i date requesta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi