Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. 22 lata, na firmę
2. Lepiej bez ale jak będzie to nic się nie stanie :)
3. 15,6'' - 17,3'' (Bliżej 15.6'')
4. SSD + HDD (mogę równie dobrze sam zamontować SDD w późniejszym czasie jeśli ma to wpłynąć znacząco na cene), napęd DVD mile widziany.
5. 5000-6000 zł, tylko nowy.
5b. 1-2 miesiące.
6. Czas pracy na baterii (tak ze 4-6h byłby dobrym wynikiem), wydajność z jakością wykonania.
7. 1920, IPS
8. dom - biurko, łóżko, samochód.
9. CSGO, GTA 5 z modami.
10. Sony Vegas, Adobe PS
11. -
12. -
13. Ze względu na pracę na baterii, ale jest raczej mało wydajny.  HP Omen 15
14. Będę używał komputera do renderowania filmów HD/FHD w SV. Gta 5 wysokie z modami było by super!

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Będę używał komputera do renderowania filmów

Więc tylko i wyłącznie procesor i7 ze względu na Hyper-Threading

napęd DVD mile widziany

Nie radzę wpłynie to na rozmiar układu chłodzenia. Ą

Czas pracy na baterii (tak ze 4-6h byłby dobrym wynikiem)

Podczas surfowania po internecie? UX501VW zobacz sobie "Battery Runtime" w tym teście link. Czas pracy zależy bezpośrednio od obciążenia.

MSI GE62 7RD Apache i7-7700HQ/16GB/1TB GTX1050 FHD
MSI GE62 7RE Apache Pro i7-7700HQ/16GB/1TB GTX1050Ti
MSI GE62 7RE Apache Pro i7-7700HQ/32GB/1TB GTX1050Ti
Te modele MSI mają dobre matryce IPS

Zobacz też ten temat ten temat.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

czy warto dopłacać do 7 gen?
warto dopłacać do 1050TI?

Warto dopłacić do GTX 1050Ti bo jest lepszy od 970M nawet

https://laptopmedia.com/highlights/laptop-gpus-battle-nvidia-geforce-gtx-1050-ti-vs-gtx-1060-gtx-1070-and-gtx-1080-specs-and-benchmarks/

Ten mi się podoba, ale nie ma SDD (jaki polecasz)?

Intel 600p 128GB (PCIe NVMe)

jak u niego z czasem pracy na baterii oraz z temperaturami?

Temperatury ok ale czas pracy na baterii to bardziej 3 godz. ze względu na wydajne podzespoły. Na pewno warto wgrać najnowszy bios/firmware i zaktualizować wszystkie sterowniki oraz zmodyfikować tryb oszczędzania energii i ustawić wyłączanie HDD po nie aktywności przez 1 minute itp.

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Minus za matrycę TN i to taką zupełnie średnią i brak portów jak USB-C i DP, bez obciążenia dobra kultura pracy - pod obciążeniem już gorzej ale znośnie, najlepszy w PL serwis i najlepsza bateria z modeli z GTX1050. Można zmienić matrycę nawet widziałem kilku co wymieniali bo nie jest to trudne w tym modelu - jak byś jednak potrzebował w przyszłości zmienić.

Dell Inspiron 7567 (15,6") seria Inspiron 15 7000 (GTX 1050 / 1050Ti)
Tutaj w wątku zbiorczym podlinkowałem testy.

MSI GE72 7RE (17") - sądzę ze bardziej ci się przyda IPS (SV, PS) ale z ciekawostki ten model ma matrycę TN 120Hz, ale to już dla miłośników CS:GO / Overwatch.

Opublikowano (edytowane)

Tak trochę przemyślałem sprawę i raczej na tym laptopie jedyna gra w która będę grał będzie CS:GO na niskich ustawieniach, a więc karta graf nie musi być wypasiona - wiec 960m wystarczy. Jedynie czego potrzebuje to I7-7700HQ/6700HQ + sdd no i 8/16GB. Co raczej o dużo zmniejsza cenę laptopa. Dziś widzę, że x-kom dał promocje na parę lapków i jeden przykuł moją uwagę ale z tego co widzę jest bez IPS'a chodzi mi o ten model: GL62 7QF-1674XPL czy delli Dell Inspiron 7566

Czy jednak dopłacić do: GE62 7RD-038XPL lub GE62 6QF-011XPL

Trudno podjąć decyzje, ale jednak komputer stacjonarny mam od gier(i chyba do niego lepiej w późniejszym czasie dołożyć niż na lapka), a laptop tylko by był tyko na renderowanie filmów w SV (coś SV nie wspiera CUDA więc mi tym bardziej nie zależy na karcie graf), no i okazjonalnego grania w cs czy lanów : )

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Cuda dobrze działa jak czytałem z kartami serii gtx 5xx. Jeszcze się zastanowię pomiędzy DELL'em a MSI (Poczytam o nich bardziej dotkliwie). W razie czego będę jeszcze pisał!  :)

Opublikowano

No i to już jest jasne! A jeszcze jedno pytanko - na tym MSI GE62 7RD windows 7 bedzie działał bez problemowo czy jednak muszę dokupić W10? Chodzi mi o sterowniki itp.