Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś monitora do programowania, surfowania po necie i oglądania filmów (w gry nie gram). Mój budżet to ~600-700zł. Waham się pomiędzy 24", a 27". Laptop ma wejście displayPort (thinkpad t430, zintegrowana karta graficzna), ale wydaje mi się, że po zastosowaniu przejściówki (nawet takiej za 20zł z aliexpress) na HDMI chyba nic nie stracę na jakości, no nie? Odległość w jakiej monitor będzie stał to ~1m. Chyba bym wolał coś używanego, bo można lepszy monitor dorwać, ale nie wiem czy nie łatwo natknąć się na coś wadliwego, więc proszę o poradę. Kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę przy kupnie. Chciałbym, żeby dużo mieściło się na tym ekranie, bo jest to wygodne przy pracy gdy trzeba mieć podgląd na większą ilość okienek. Polecicie jakiś model?

Opublikowano
4 godziny temu, asdxmee napisał:

Waham się pomiędzy 24", a 27".

Na dobry 27" to nie wystarczy a i 1m to trochę mało

(nawet takiej za 20zł z aliexpress) na HDMI chyba nic nie stracę na jakości, no nie?

Za 10zł były w biedronce w paczkach po 2szt ;) Przy FullHD nie ma problemu.

AOC I2475PXQU nowy na gwarancji możesz już dostać w tym przedziale.
Z używanych jeśli znajdziesz w dobrym stanie Dell U2414H

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

po zastosowaniu przejściówki (nawet takiej za 20zł z aliexpress) na HDMI chyba nic nie stracę na jakości, no nie?

Przejściówki trochę obcinają pasmo, na bardziej profesjonalnym od Eizo czy NEC już byś zobaczył

Dell P2417H nowego Della sobie kup, będziesz miał gwarancja na badpixele przez 3 lata, czasem potrafi taki się zawiesić nawet na środku ekranu i wkurza człowieka później a matryce są ostro drogie w wymianie.