Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kdr81166
Opublikowano (edytowane)

1. 25+, praca "biurowa" (programowanie)

2. Bez OS'u (będzie Linux)

3. do ~15", potem już są za duze kolosy

4. bez SSD (ten osobno jest dokupywany)

5. ~3000 + widły (10%), nowy, i3/i5 (więcej nie trzeba), torba/plecak - oddzielnie

5b. 2-4tyg. od teraz

6. "zloty środek" tak bym  to określił - mało będzie pracował na baterii, ale jeżeli już to zeby nie padał po chwili

7. HD/FHD, matowa, najlepiej by był to IPS, ale wiadomo - trudno w tym przedziale cenowym

8. wszędzie - najmniej w terenie, najwięcej w budynkach z dostępem do zasilania

9. mało w gry, jeżeli już to cos pokroju SC2 (aka "niskie wymagania")

10. vmware/virtualbox, pakiety biurowe, inteli idea / unity3d - kilka pierwszych z brzegu, by pokazać "wymagania"  

11. najlepiej by miał DP / HDMI - możliwość podpięcia do desktop'a

12. brak - wiadomo loteria

13. 

Lenovo Ideapad 510-15 i5-7200U/4GB/1000/DVD-RW GF940MX - musiałbym dorzucić 4gb ramu do tego, np.: HyperX 4GB 2133MHz Impact Black CL13 1.2V lub Kingston 4GB 2133MHz CL15

Lenovo Ideapad 510-15 i3-7100U/8GB/1000/DVD-RW GF940MX - rożni sie od powyższego większa ilością ramu i prockiem (i3 vs i5)

Dell Vostro 3568 i5-7200U/8GB/1000/10Pro R5 M420X - ma system wiec place za cos co moge miec albo za darmo albo nie bede uzywal wiec to taki sredni biznes

ASUS R558UQ-XO550D-8 i5-7200U/8GB/1TB/DVD GT940MX - niczego mu zarzuci raczej nie mozna pod wzgledem specyfikacji, ale to taki "obojniak" (bez "zachwytu")

SSD z własnej propozycji: GOODRAM 240GB 2,5'' SATA SSD Iridium PRO - mam owego w PC i sprawuje sie dobrze. Polecany jest tez mx300, ale biorac pod uwagę gwarancje (+ dla GR), TBW (+ dla GR), cenę (bardzo podobne), szybkość odczyty/zapisu (+ dla GR) oraz pojemnosc (+ dla Crucial'a) i moje doświadczenie wole Goodram'a. Obecnie na sile "zapychany" SSD (Goodram) we wszelakie aplikacje systemowe daje mi 100GB luzu wiec te dodatkowe kilkanaście GB vs gwarancja - to jednak wole GR.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
vmware/virtualbox, pakiety biurowe, inteli idea / unity3d

Dobrze mieć jak największy SSD bo trzymanie wirtualek na HDD to porażka.

musiałbym dorzucić 4gb ramu do tego

Bez przesady są w zestawach z 4/4+4/4+8/4+16 (4GB są wlutowane).

praca "biurowa" (programowanie)

vmware/virtualbox, pakiety biurowe, inteli idea / unity3d

Na pracę biurową to mi nie wygląda, firmowy/służbowy prędzej.

ASUS R558UQ-DM513D-8 i5-7200U/8GB/512SSD/DVD GT940MX

https://youtu.be/d6HtmQT3heM

Tylko ze względu na pojemność dysku SSD.

MSI GL62 6QD i7-6700HQ/8GB/1000 GTX950M FHD

Z 4 rdzeniowym procesorem i7 HQ, mini Display Port i dopiero dokupić dysk SSD ze złączem M.2

Jak dla mnie to ktoś ci chce na siłę wcisnąć te Ideapady i Vostro, a wg. twojego opisu całkowicie się mija z zastosowaniem. Też nigdy bym do firmy nie kupił Lenovo serii konsumenckich poza Thinkpadami wyższymi.

Edytowane przez FxJ