capslo 0 Report post Posted November 15, 2020 Cześć poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego z duplexem i na tusze atramentowe do 700 zł.Z tego co szuakłem to tylko Epson Expression Premium XP-6000 spełnia wymagania ale 1. Zużywa kolorowe tonery, pomimo że drukuję czarno-biało. 2. Jeżeli kolorowy toner się zużyje, nie można nawet drukować czarno-biało. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 923 Report post Posted November 15, 2020 Brother DCP-L2532DW kupowałem 2 lata temu za 560zł z dostawą. Dziś gdybym chciał go sprzedać, mógłbym zyskać jakieś 250zł. To taki komentarz jak wyglądają teraz ceny drukarek. Dużo drukujesz? Bo szczerze do dokumentów i z duplexem najlepiej kupić laser. Druk jest mikry i lekko deformuje kartkę czego przy laserze nie uświadczysz. A jeśli musi być atrament i dużo będzie drukowane kupuj z systemem CISS i nigdy więcej nie przejmuj się kartridżami, tym czy masz wszystkie kolory itp. zabawą z chipami by nie zostawiał 15% farby itp. Przykładowo z "duplexem": Epson EcoTank ITS L4160 (C11CG23401) Epson EcoTank ITS L6160 (C11CG21402) Quote Share this post Link to post Share on other sites
capslo 0 Report post Posted November 16, 2020 Ok dzięki myślę o atramencie bo drukuje czasem w kolorze.Raz czy dwa razy na tydzień coś drukuje.Epson zaWstaw inne multimedia drogi może się na black Friday trafi jakaś promka. Quote Share this post Link to post Share on other sites