Vorkof 0 Report post Posted November 24 Hej! 1. 4000 zł, +- 200 zł 2. Chciałem kupić części na black friday - może dzięki temu coś się uda fajniejszego złożyć w tej samej/podobnej cenie. 3. Potrzebowałbym dokupić złożenie go. Jeśli byłaby jakaś fajna oferta, dot. instalacji systemu, w sensie byłyby to groszowe sprawy, to też mógłbym rozważyć :) 4. Potrzebowałbym też systemu i dodatkowego monitora. 5. Z wymagających rzeczy to najprawdopodobniej będą tylko gry. 6. Nie mam pojęcia, bo nowy monitor chciałem dokupić, jak wspomniałem wcześniej. Nie zależało mi na niczym specjalnie drogim, ale zostawiam wolną rękę, jeśli wszystko zmieści się w budżecie :) 7. Nie. 8. Mam dysk HDD, klawiature, mysz, głośniki, jeśli mówimy o rzeczach, które się nadają :) 9. Możliwe, że w baaardzo dalekiej przyszłości, ale na razie nie planuję. 10. Wydajność i cisza, zdecydowanie. 11. Nic z tych rzeczy :) 12. Nie mam preferencji co do konkretnego sklepu, ale najlepiej z Polski. Dzięki i pozdrawiam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pabloesc 1 Report post Posted November 24 W tej kwocie można ogarnąć zestaw z płytą Z390 i CPU i5-9gen, lub B450 i Ryzenem 5-3600 i kartą RTX 2060. Dysk na system i gry najlepszy jest SSD. Najlepiej M.2 na PCIe, bo jest najszybszy. Ew tańszy na Sata. HDD jest dobry na magazyn danych, więc może być jako drugi. Daj czas na odpowiedź, to pewnie ktoś pomoże coś dobrego w rozsądnej cenie ogarnąć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pabloesc 1 Report post Posted Tuesday at 10:23 AM https://www.x-kom.pl/lista/glesx9j5f Moja propozycja Quote Share this post Link to post Share on other sites