Ne3x 0 Report post Posted July 8 Witam, w najbliższym czasie chciałbym kupić komputer, tylko zastanawiam się jeszcze nad kartą graficzną. Chciałbym kupić tego rtx'a, ale nie wiem od jakiej firmy. Zależy mi na kulturze pracy i wydajności. Słyszałem dobre opinie o MSI, ale też słyszałem że w tych kartach cewki piszczą. Nie chcę aby cena przekroczyła 1700 zł. Co polecacie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 868 Report post Posted July 8 Jaki masz monitor (jaki model jakie ma złącza)? Będzie podłączany dodatkowy? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne3x 0 Report post Posted July 8 Teraz, FxJ napisał: Jaki masz monitor (jaki model jakie ma złącza)? Będzie podłączany dodatkowy? Będę miał AOC C24G1. Nie mam takiego zamiaru. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 868 Report post Posted July 8 Cytat Będę miał AOC C24G1 OK czyli same Displayport wystarczą, dziś się już pojawiły w sklepie najnowsze Radeony na razie tylko "referencyjne" trochę głośniejsze ale w tej chwili to hit.   MSI Radeon RX 5700 8GB GDDR6 - 1619 zł MSI Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 - 1849 zł 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne3x 0 Report post Posted July 8 Chyba bym jednak wolał iść w RTX. W sumie jak poczytałem, to jeśli piszczałyby cewki w karcie, to można ją zwrócić. To prawda? Jeśli tak, to chciałbym celować w MSI. Możesz mi powiedzieć czym się różni wersja Ventus od wersji Gaming Z oprócz wyglądem i podświetleniem? A może jakaś inna firma? Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 868 Report post Posted July 9 Cytat jeśli piszczałyby cewki w karcie, to można ją zwrócić. To prawda? Zwrot do 14 dni normalnie.  Cytat Chyba bym jednak wolał iść w RTX. Tylko jeśli chcesz przepłacić.  Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 - 1859 zł Nawet na najtańszego windforca ci nie wystarczy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ne3x 0 Report post Posted July 10 Ok, dzięki za informacje, a co do tych RX, to te referencyjne formy nie mają za słabego chłodzenia? I co z Ray traycingiem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 868 Report post Posted July 12 Cytat te referencyjne formy nie mają za słabego chłodzenia? Jak by miały za słabe to by się wyłączał przez przegrzewanie - a czegoś takiego nie ma. Customowe mają zwykle cichsze i i trochę efektywniejsze bo stosują inne projekty niż "turbina".  Cytat I co z Ray traycingiem? To dopiero technologia przyszłości, chyba że chcesz grać w gry pokroju Quake II z wł. RT.   Quote Share this post Link to post Share on other sites