zatara64 0 Report post Posted December 17, 2018 Cześć, to pytanie zamieściłem też na forum elektroda.pl, ale nie ma żadnego odzewu. Może na młodym i prężnym forum będzie inaczej :). od kilku lat użytkuję telewizor TCL U50S7906, od samego początku korzystam ze smart TV łącząc się z internetem przez WiFi. Kilka dni temu nagle telewizor stracił dostęp do internetu. Korzystam z routera FRITZ!Box 7560. Nie pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych telewizora ani restart routera. Nie przywracałem ustawień fabrycznych routera, ale też nigdy w nim nic nie zmieniałem. Telewizor łączy się z internetem kiedy udostępniam internet za pomocą telefonu komórkowego. Sprawdziłem, że telewizor ma aktualny software. Może ktoś miał podobny problem z innym telewizorem i coś podpowie? Pozdrawiam, zatara Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 923 Report post Posted December 17, 2018 https://en.avm.de/nc/service/downloads/?product=fritzbox-7560 Zrób upgrade oprogramowania routera, może jakiś konflikt z IP? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zatara64 0 Report post Posted December 17, 2018 @FxJ Dzięki, niestety soft routera jest aktualny :). Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 923 Report post Posted December 17, 2018 A ustawiałeś na sztywni IP? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zatara64 0 Report post Posted December 17, 2018 @FxJ tak, ustawiałem sztywne IP w routerze dla polaczenia z telewizorem, ale bez zmian. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zatara64 0 Report post Posted December 17, 2018 @FxJ przywrocilem ustawienia fabryczne w routerze i to tez nic nie zmienilo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 923 Report post Posted December 18, 2018 https://pl.wikipedia.org/wiki/Google_Public_DNS AS ustaw DNS-y od Google w routerze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zatara64 0 Report post Posted December 19, 2018 @FxJ Hej, dzięki za kolejna podpowiedz. Ustawiłem serwery DNS na serwery google. Niestety bez zmian. Może mógłbyś wylistować inne możliwości :). Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 923 Report post Posted December 19, 2018 Musiałbym mieć dostęp do routera i sprawdzić czy jest TV widoczny, zmienić sposób kodowania hasła WiFi np. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zatara64 0 Report post Posted December 19, 2018 @FxJ telewizor jest widoczny, moge porobic screeny jak cos jest potrzebne Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 923 Report post Posted December 20, 2018 https://drive.google.com To porób i wrzuć na dysk w chmurze i udostępnij folder ze zdjęciami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zatara64 0 Report post Posted December 22, 2018 @FxJ Hej, porobiłem screeny, Jezyk routera to niemiecki, dlatego uzylem tlumaczenia google na angielski. Podpowiedz prosze czego konretnie powinienem zrobic screeny na routerze. https://drive.google.com/drive/folders/11Xua02z2pLYbggF1bNeDOzjuunwZNgEb?usp=sharing Quote Share this post Link to post Share on other sites
FxJ 923 Report post Posted December 29, 2018 DLNA wyłącz, wyłączłeś inne ustawienia? Nie miałeś wcześniej ustawionego kodowania hasła na WPA (zamiast WPA2)? Ustaw inne hasło WiFi dla 2,4GHz i 5GHz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rafał 0 Report post Posted August 11, 2020 Witam wszystkich. Wczoraj wróciłem z wakacji i zastałem taki sam problem. Telewizor na gwarancji, więc dzisiaj miałem udać się do sklepu. Włączyłem rano tv i zauważyłem, że data z godziną są nieprawidłowe. Ustawiłem je, zapomniałem sieć i podłączyłem na nowo. Wszystko działa poprawnie. Bardzo proste rozwiązanie, którym postanowiłem się podzielić, ponieważ wczoraj tu trafiłem z tym problemem. Pozdrawiam wszystkich. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aurantis 0 Report post Posted December 7, 2020 Czesc U mnie ten sam problem. jest WIFI, nie widzi internetu. Aplikacje internetowe nie działają, Co gorsza działał tylko Netflix pomimo iż wg. ustawień telewizor nie miał dostępu do internetu... Natomiast Rafał tak jak u Ciebie pojawiła się błędna godzina - zmieniłem w ustawieniach z automatycznej na ręczną i wszystko działa. Dzięki za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites
amidala 0 Report post Posted December 7, 2020 29 minut temu, Aurantis napisał: Czesc U mnie ten sam problem. jest WIFI, nie widzi internetu. Aplikacje internetowe nie działają, Co gorsza działał tylko Netflix pomimo iż wg. ustawień telewizor nie miał dostępu do internetu... Natomiast Rafał tak jak u Ciebie pojawiła się błędna godzina - zmieniłem w ustawieniach z automatycznej na ręczną i wszystko działa. Dzięki za pomoc Aurantis, mam ten sam problem. Działa tylko Netflix a aplikacje komunikują, że nie ma Internetu, pomimo że na wszystkich urządzeniach Internet jest. Jak udało się Ci naprawić ten problem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafiRaf 0 Report post Posted December 22, 2020 Zmień w ustawieniach,data i godzina na "automatycznie" Quote Share this post Link to post Share on other sites
IzaBela 0 Report post Posted January 4 Dzięki, że dzielicie się wiedzą. U mnie było tak samo i chyba nigdy bym nie wpadła na to, żeby zmienić datę. :) Quote Share this post Link to post Share on other sites