Kajko24 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2018 Witam, stoję przed wyborem dysku SSD do laptopa. Zastanawiam się nad: - Adata XPG SX8200 - ok.300zl - Plextor M9PeGN - ok.340zl Dysk ma służyć jedynie pod system. Przynajmniej takie jest wstępne założenie. Ma posiadać 240-256GB. https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_dysku_ssd_adata_xpg_sx8200_najszybszy_z_najtanszych Znalazłem na stronie purepc test obu dysków i raz wypada jeden lepiej a raz drugi.. przez co nie mogę się zdecydować. Ktoś mógłby coś doradzić? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2018 Kingston KC1000 240GB (SKC1000/240G) możesz kupić za trochę więcej Kingstona na kościach MLC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kajko24 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2018 Wolałbym nie.. chcialbym dać maksymalnie 300-350zl.. Już i tak zdecydowałem się nvme bo myślałem początkowo o zwykłym dysku SSD.. Teraz jedynie mam problem który z tych dwóch dysków wybrać... W styczniowych testach plextor wypada dobrze.. ale potem wyszła ta Adata i w czerwcowych testach po wzięciu jej pod uwagę znajduje się nad plextorem (z tego co zrozumiałem z wykresow). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FxJ 743 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2018 Weź Plextora dla większej pojemności 😉 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kajko24 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2018 Jeśli to jedyna różnica to za 16gb dodatkowych chyba nie dam 40zl bo najzwyczajniej w świecie zastanawiałem się nawet nad dyskiem 120gb ;o (tak jak mówiłem.. tylko na system) Więc dziękuję za wszystkie rady i opinie. Wezmę chyba adate bo zbiera dobre opinie 😉 można zamknąć 😉 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach